Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ποινική δίωξη για το λιντσάρισμα στο κοσμηματοπωλείο

Αθήνα
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (θανατηφόρα σωματική βλάβη) και πλημμελήματος (επικίνδυνη σωματική βλάβη) απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου χθες άφησε την τελευταία του πνοή...
33χρονος που επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το θύμα είναι ο Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός για την ενεργή του δράση στην LGBT κοινότητα.

Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Οι αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τα βίντεο από το σημείο, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο που χτύπησε τον 33χρονο.


Φωτογραφίες «Εφ.Συν.»

Το περιστατικό λιντσαρίσματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Ο νεαρός άνδρας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο νεαρός επιχείρησε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος 2, όμως εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα.

Στη συνέχεια ο επίδοξος ληστής επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο σπάζοντας την τζαμαρία του καταστήματος με έναν πυροσβεστήρα.

Σε εκείνο το σημείο όμως, όπως καταγράφει και βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο ληστής δέχτηκε ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι από δύο άτομα (σ.σ. ο ένας φέρεται πως είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου) και έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος.


Φωτογραφίες «Εφ.Συν.»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια εξέλιξης του περιστατικού.

Στη συνέχεια και αφού ο νεαρός άνδρας είχε χτυπηθεί άσχημα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τού πέρασαν χειροπέδες και κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή του.

Φως στα αίτια θανάτου του νεαρού άνδρα αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: