Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μάασεν «γκρεμίζει» τη δημοτικότητα του Ζεεχόφερ

Χορστ Ζεεχόφερ- Ανγκελα Μέρκελ στη Βουλή
Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί στην κυβέρνηση της Γερμανίας η αποπομπή – προαγωγή του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χανς Γεόργκ Μάασεν. Το πλήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι μεγάλο με τις επιπτώσεις να...
«ακουμπούν» το SPD αλλά και το CSU και τον επικεφαλής του Χορστ Ζεεχόφερ.

Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ARD λίγο μετά το σκάνδαλο διαρροής απόρρητων πληροφοριών από έκθεση της BfV στο ακροδεξιό Afd και την «τιμωρία» του Μάασεν, πλήττει την δημοτικότητα του επικεφαλής του CSU και υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χ. Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου το 59% των Γερμανών που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση πιστεύουν πως ο Ζεεχόφερ -που στήριξε ανοιχτά τον Μάασεν- ήταν «κακή επιλογή» για να ηγηθεί του γερμανικού ΥΠ.ΕΣ., σημειώνοντας κατακόρυφη πτώση 11 ποσοστιαίων μονάδων από αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει τον Απρίλιο.

Οι «χαμηλές» πτήσεις του Βαυαρού πολιτικού, έρχεται λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στο κρατίδιο, όπου το κόμμα του -το οποίο κυριάρχησε- φαίνεται ότι θα χάσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών επέμεινε στην αναβάθμιση του Μάασεν σε υφυπουργό Εσωτερικών, ενώ εδώ και αρκετούς μήνες πίεσε αφόρητα (και πέτυχε) την Άνγκελα Μέρκελ για να χαράξει νέα πιο σκληρή γραμμή στο προσφυγικό. 

Στο μεταξύ, το AfD πέρασε στη δεύτερη θέση εκλογικής επιρροής πίσω από το συντηρητικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Σοσιαλδημοκράτες. Το ακροδεξιό κόμμα ξεπέρασε το SPD για πρώτη φορά σε εθνική δημοσκόπηση.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: