Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Υπουργεία σε Σημιτικούς τάζει ο Μητσοτάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργεία σε Σημιτικούς τάζει ο Μητσοτάκης
Υπουργεία σε στελέχη του “σημιτικού” ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση. Σε αυτό το χώρο φαίνεται πως αναφερόταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν...
από το βήμα της ΔΕΘ έκανε κάλεσμα για συμπόρευση στην “κεντροαριστερά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Σελίδας, πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Χριστοδουλάκη και Γιώργο Φλωρίδη, αλλά και για τον Κώστα Καρτάλη, γενικό γραμματέα Ολυμπακών Αγώνων και από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι επαφές φαίνεται πως διεξήχθησαν υπό άκρα μυστικότητα, λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβει στη ΔΕΘ, προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση από την καραμανλική πτέρυγα, καθώς οι τέσσερις “μνηστήρες” είναι, εκτός των άλλων, υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού που θέλει να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και συστηματικοί πολέμιοι του Κώστα Καραμανλή. Εξάλλου εδώ και πολύ καιρό, η κατεύθυνση της ηγεσίας της ΝΔ έχει οδηγήσει σε σταδιακή και σημαντική υποβάθμιση των καραμανλικών εντός του κόμματος.

Οι “μνηστήρες”, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχουν ακόμη απαντήσει, ωστόσο στην Πειραιώς υπάρχει αισιοδοξία πως ο πολιτικός “αρραβώνας” με τα Σημιτικά στελέχη θα ευοδωθεί. Σχετικά με τη Σαμαρική πτέρυγα, η οποία έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμάται πως οι όποιες αντιδράσεις της για το γεγονός πως τα τέσσερα αυτά στελέχη είναι υποστηρικτές της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, μπορούν να αμβλυνθούν από το γεγονός πως πρόκειται για συστηματικούς πολέμιους του Κώστα Καρμανλή.

Πάντως οι πληροφορίες έχουν προκαλέσει συναγερμό στην καραμανλική πτέρυγα. Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, κληθείς να σχολιάσει τα σχεδιαζόμενα “ανοίγματα”, υπογράμμισε τα όρια, τονίζοντας πως “μεταξύ αυτών που θα συνεργαστούν με τη ΝΔ δεν μπορεί να είναι υβριστές της περιόδου Καραμανλή”, είπε. 


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: