Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό στην Ινδονησία

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό στην Ινδονησία
Tουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που έπληξε την Κυριακή το τουριστικό ινδονησιακό νησί...
Λομπόκ, ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα οι αρχές. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την απομάκρυνση περίπου 900 ανθρώπων, ντόπιων και τουριστών, από τα μικρά νησιά Γκίλι.
Η σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτίρια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, έγινε επίσης έντονα αισθητός στο κοντινό νησί Μπαλί, τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της ασιατικής χώρας. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες έφθασε τους 5,3 βαθμούς σήμερα το πρωί.
Η προειδοποίηση για τσουνάμι -που ήρθη λίγη ώρα αργότερα, αλλά έκανε λόγο για κύματα τουλάχιστιν μισού μέτρου- προκάλεσε πανικό, με τους κατοίκους να σπεύδουν να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε μεγαλύτερα υψόμετρα, σημείωσε ο εκπρόσωπος.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα του Λομπόκ, μακριά από τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, στο νότιο και στο δυτικό του τμήμα.
Η Ματαράμ, η κυριότερη πόλη του νησιού, δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τον ισχυρό σεισμό καθώς πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, διευκρίνισε ο Νουγκρόχο.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές του νησιού και οι ασθενείς απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης, είπαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς όσο θα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία από τις αρχές.
«Η συγκέντρωση δεδομένων συνεχίζεται και οι προσπάθειες (των σωστικών συνεργείων) βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», τόνισε ο Σουτόπο Νουγκρόχο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τώρα κανείς αλλοδαπός δεν έχει διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του.
Ο νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε μία εβδομάδα έπειτα από τον σεισμό, 6,4 βαθμών, που είχε πλήξει την ίδια περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους στο νησί, ανατολικά του Μπαλί, όπου χθες πολλοί, ντόπιοι καθώς και τουρίστες, πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους από σπίτια, ξενοδοχεία κι εστιατόρια.




tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: