Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Παρασκευόπουλο


Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα, στις 17.00 στο Νεκροταφείο Μελισσίων, τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί σε ηλικία 59 ετών.
Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική, στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική στο Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος...

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με επιτυχία πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του, όμως, πολύ γρήγορα, τον κέρδισε η αγάπη για τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, που του κληροδότησε ο πατέρας του, ο σπουδαίος δημοσιογράφος, αείμνηστος Πότης Παρασκευόπουλος.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος εργάστηκε για τη σύνταξη της εκπαιδευτικής εγκυκλοπαίδειας.. των εκδόσεων Φυτράκη και πραγματοποίησε πολλές επιστημονικές και λογοτεχνικές μεταφράσεις. Κυριότερα έργα που μετέφρασε είναι τα «Πρότυπα Ανακάλυψης» (Patterns of discovery) του Χάνσον από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το «Σκοτώνοντας το χρόνο» του Πωλ Φεγιεράμπεντ κ.ά.
Άφησε το δικό του χνάρι στην «Ελευθεροτυπία» από το 2000 μέχρι το κλείσιμό της ως συντάκτης και αρθρογράφος. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο, σημειώνοντας ότι «ήταν ένας ταλαντούχος και αεικίνητος άνθρωπος, αγωνιστής στη ζωή του, με ιδέες και οράματα, που εργάστηκε, από όποια θέση κι αν βρέθηκε, με πάθος και αποτελεσματικότητα. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και η είδηση της ξαφνικής απώλειάς του συγκλόνισε όσους τον γνώρισαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: