Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Βήμα στη διαφορετική άποψη με Νέα υπέρ του... Ολυμπιακού

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, με άρθρο που δημοσιεύτηκε και στις δύο εφημερίδες του ομίλου ισχυρίζεται ότι «βγήκε μπροστά» για... να σώσει τη δημοσιογραφία (διαβάστε ΕΔΩ). Κουβέντα για τα χρέη που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, αλλά και για τις απολύσεις αθλητικογράφων μη αρεστών στο «ερυθρόλευκο» σύστημα...
Δεν λέει για τα φέσια που γέμισε τις τράπεζες η προηγούμενη διοίκηση του ΔΟΛ, θαλασσοδάνεια που θα τα πληρώσουμε εμείς στο τέλος. Ούτε για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων..που χάθηκαν, παρά το γεγονός πως τα... αμπάρια του Ψυχάρη ήταν γεμάτα. Και δεν λέει και τίποτε και για τον κόσμο που απολύθηκε από τα «Νέα» και το «Βήμα» κατά τη μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Διευθυντής των «Νέων» παρέμεινε ο Παναγιώτης Λάμψιας και του «Βήματος» ο Αντώνης Καρακούσης, που έφεραν τη δουλειά εις πέρας ικανοποιώντας (και) το νέο αφεντικό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε εκδότης λοιπόν κι επισήμως. Και μεγαλοεκδότης. Ο πρώην ΔΟΛ είναι δικός του. Η «Ελευθερία του Τύπου», επίσης. Και άλλα. Χώρια που πολλά ΜΜΕ είναι υπό την επιρροή του, όπως ο όμιλος των «Παραπολιτικών». Στο Mega κατέχει το 22% των μετοχών. Επίσης είναι μεγαλομέτοχος στο μοναδικό αυτή τη στιγμή πρακτορείο διανομής τού Τύπου στην Ελλάδα.

από ρεπορτάζ του Δ. Κανελλόπουλου / ολόκληρο στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: