Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη

Κηδεία της Λάσκαρη
Σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης καλλιτέχνες, συγγενείς, θαυμαστές και πολιτικοί είπαν το τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. Η ταφή θα γίνει στο Α Νεκροταφείο στις 5 το απόγευμα...


Οι κόρες της Μάρθα και Μαρία - Ελένη και η εγγονή της Ζένια δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύζυγός της για 41 χρόνια, εκφώνησε τον επικήδειο.

«Πάντα με συγχωρούσες, σε ευχαριστώ για όλα. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν 41 χρόνια είναι θα παραμείνει όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό» είπε, μεταξύ άλλων.

Το παρόν στην κηδεία έδωσαν πολλοί συνάδελφοι της δημοφιλούς ηθοποιού, όπως οι Κάτια Δανδουλάκη, Βέρα Κρούσκα, Νόνικα Γαληνέα, Φαίδων Γεωργίτσης και Γιώργος και Γιάννης Βογιατζής.

Ανάμεσα στους πολιτικούς ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και βουλευτές από όλα τα κόμματα.

 Η αγαπημένη Ζωίτσα, όπως την αποκαλούσαν πολλοί, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ύστερα από ανακοπή καρδιάς και βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη. Μια γυναίκα χορτάτη, χωρίς απωθημένα, που έζησε έντονα την κάθε στιγμή. 

Ο θάνατός της γέμισε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ηθοποιός με μεγάλες δυνατότητες και ευρωπαϊκή στόφα, αγάπησε τον φακό και το σανίδι και αγαπήθηκε τόσο από το κοινό όσο κι από τους σκηνοθέτες. 

Πρωτα­γωνίστρια σε πλήθος ταινιών στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινη­ματο­γράφου πριν στραφεί στο θέατρο. Είχε την ευχέρεια να παίζει το ίδιο καλά ρόλους δραματικούς και με εξαιρετικό μπρίο να βγάζει γέλιο ως γνήσια κωμικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: