Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Κάθε κανάλι και ιδιοκτήτης


Προς αδειοδότηση εντός του 2017 για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας
 Αλλάζει το παιχνίδι στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι αποφάσεις του ΕΣΡ και της κυβέρνησης διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο που μπορεί να εφαρμοστεί και να δώσει άδειες σε όλους τους ενδιαφερομένους, φέρνοντας έσοδα για το Δημόσιο και δημιουργώντας σταθερότητα στις θέσεις εργασίας. Στόχος του ΕΣΡ και της κυβέρνησης είναι η αδειοδότηση να ολοκληρωθεί εντός του έτους...


Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Οι επτά άδειες που αποφάσισε το ΕΣΡ, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία για διάστημα 10 ετών, και η καταβολή σε 10 δόσεις διαμόρφωσαν ένα πιο φιλικό περιβάλλον.

Οι συμπράξεις Star – ΣΚΑΪ – Mega, που σχεδιάζονταν μέσω της μείωσης προσωπικού και της «συγκατοίκησης» σε έναν ενιαίο χώρο, πηγαίνουν πίσω, καθώς δεν θα έχουν νόημα από τη στιγμή που θα υπάρχει η υποχρέωση των 400 ατόμων. Όλα αυτά ισχύουν με την προϋπόθεση πως θα επέλθει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να προχωρήσει ομαλά ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ, χωρίς προσφυγές στο ΣτΕ. «Το ΕΣΡ οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ό,τι οι προκάτοχοί τους δεν είχαν κάνει σε δεκαετίες», σχολίασε μέσω twitter ο Νίκος Παππάς. Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής κατάφερε να διαχειριστεί με σύνεση ένα από τα καυτά ζητήματα των media και να διατυπώσει μια πρόταση για την αδειοδότηση που μέχρι τώρα δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: