Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Χάθηκε ο ήλιος στον Βαρνάβα


Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Βαρνάβα και του Καλάμου ενώ νέα επικίνδυνη εστία δημιουργείται στο Καπανδρίτι...


Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοτάρχης Καπανδριτίου Μιχάλης Ντάσης, το μεσημέρι εκκενώθηκε μοναστήρι στην περιοχή καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση λίγων μέτρων, ενώ πίσω από τον ναό βρίσκονται πολλά σπίτια. Έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη κατάσταση».

Όπως δήλωσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η φωτιά έχει πολύ μεγάλη δύναμη και έχει «απλωθεί» σε μεγάλη έκταση λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης και των ανέμων που αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς. Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ αλλά λόγω της φωτιάς στο κομμάτι που καίγεται η ισχύς τους είναι μεγαλύτερη.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι πολύ καλύτερη όσο περνάει η ώρα και οι πυροσβέστες κερδίζουν τη «μάχη» χάρη στη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Το κύριο μέτωπο εν τω μεταξύ εντοπίζεται από τα ξημερώματα κοντά στους οικισμούς Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού, όμως από τις 11:00 το πρωί περίπου η φωτιά δίνει καλύτερη εικόνα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Για αναζωπύρωση της εστίας στο Κάλαμο, κοντά στην περιοχή της Αγκώνας έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρώην αντιδήμαρχος Καλάμου αλλά και κάτοικος της περιοχής.

Η μεγάλη έκταση του μετώπου δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, ενώ το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες που εύκολα αναζωπυρώνονται σημαίνει πως η μάχη θα συνεχιστεί για αρκετή ώρα.

Για σημαντική εστία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά σε ένα από τα τρία στρατόπεδα που βρίσκονται κοντά στον Βαρνάβα, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ η κοινοτάρχης Χαραλαμπία Ασημακοπούλου.

Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης του νερού μέσα στις επόμενες ώρες κάνοντας έκκληση για αποστολή υδροφόρων. Όπως εξήγησε, τα αντλιοστάσια του χωριού έχουν καεί και η κεντρική δεξαμενή έχει αδειάσει, με συνέπεια οι πυροσβέστες να πρέπει να πάνε σε μακρινό κρουνό, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: