Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Κάηκαν σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο

Φωτιά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο χωριό Αναφωνήτρια της Ζακύνθου, όπου στάχτη έγιναν ορισμένα σπίτια, ενώ σε ετοιμότητα για την εκκένωση του οικισμού βρίσκονται οι αρχές του νησιού...

Στη συνέχεια δύο νέες πυρκαγιάς έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή των Άνω Βολιμών, μόλις περίπου 5 χιλιόμετρα από την μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.
Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και δεν επιτρέπουν στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν τη νέα φωτιά, η οποία πλήττει το νησί που έχει δοκιμαστεί δεκάδες φορές φέτος.
Στη μάχη με τις φλόγες 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Νωρίτερα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.
Βίντεο: Ionian channel

Πυρκαγιά στα Ιωάννινα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στις παρυφές του Δήμου Ιωαννιτών, κοντά στον οικισμό του Ασβεστοχωρίου.
Η φωτιά καίει δασική έκταση και στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις δύο καναντέρ ενώ αναμένεται να συνδράμουν και τέσσερα αεροσκάφη πετζετέλ.
Η πυρκαγιά κινείται σε διαφορετικά μέτωπα προς τα χωριά των Δήμων Δωδώνης και Ζίτσας.

Υπό έλεγχο οι υπόλοιπες πυρκαγιές

Σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίτερα, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, αλλά δεν απείλησε σπίτια και πλέον βρίσκεται σε ύφεση.
Στο έργο για την κατάσβεση, μετέχουν 10 οχήματα, 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Για δεύτερη ημέρα η φωτιά στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζει να καίει δασώδεις εκτάσεις, όπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα.
Οριοθετημένες είναι οι πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σανταμέρι Αχαΐας, όπου επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν το έργο τους.

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στη Σαλαμίνα

Παράλληλα, ένας 54χρονος άνδρας συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, συνέπεια εκτέλεσης εργασιών με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, κοντά σε έκταση με ξηρά χόρτα, χαμηλή βλάστηση και δέντρα στην Κακή Βίγλα Σαλαμίνας.
Η φωτιά στην περιοχή ξέσπασε χθες το πρωί, αλλά πλέον είναι οριοθετημένη. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 
Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 δασικές, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Και για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας και τα νησιά Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα, Σαμοθράκη, Λήμνο και όλες οι Κυκλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: