Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

H δημόσιος υπάλληλος που έσπασε τα ταμπού της υποκρισίας και τα εικονίσματα!


Πρόκειται για μια μια πραγματική ηρωίδα. Ισως ο μόνος Ελληνας δημόσιος υπάλληλος που αξίζει να τον πληρώνουμε αντί να την λιθοβολούμε για χάρη φτηνιάρικης αντιπολίτευσης σε μια έτσι κι αλλιώς προβληματική κυβέρνηση κι ακόμη πιο προβληματική αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για την ηρωική Διευθύνουσα σύμβουλο ενός πεπετζίδικου οργανισμού που υπάγεται στο εξίσου πεπετζίδικο υπ. Παιδείας...

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Αυτό το κορίτσι λοιπόν, η Ελένη Γιαννακοπούλου, είχε το κουράγιο να πετάξει από κάποιο γραφείο εικονίσματα της Παναγίας, σταυρουδάκια κι άλλα μπιχλιμπίδια από βιοτεχνίες στο Αιγάλεω που πουλάνε με το κιλό σε αφελείς πιστούς οι μικροπωλητές και άλλοι έμποροι του οίκου του Θεού.
Την ίδια στιγμή που οι αφελείς και οι υποκριτές θρησκόληπτοι προσκυνάνε σταυρουδάκια και εικονίσματα (ούτε Ισλάμ να ήταν η Κολομβία της Ευρώπης) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πετάει έξω τα ορφανά από το Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, συναντά τον Σάκη Ρουβά κι ένα σκασμό εγχώρια ψώνια και δήθεν φιλεύσπλαχνους συμπολίτες μας σε ένα απίστευτο κρεσέντο υποκρισίας.
Παράληλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που πριν αράξει στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας έφτασε στο σημείο να υποκύψει σε όλες τις απαιτήσεις του παπαδαριού και να γίνει κι αυτός ένας ακόμη πρωθυπουργός του χεριού του τρέμοντας την απώλεια των θρησκόληπτων ψηφοφόρων της Κολομβίας της Ευρώπης.
Η Εκκλησία τώρα με τη σειρά της έχει μετατρέψει την Μονή Πετράκη σε Γραφείο Πολεοδομίας και ΕΝΦΙΑ με δεκάδες μηχανικούς και υπαλλήλους οι οποίοι κάθονται πάνω από χάρτες που απεικονίζουν δήθεν ακίνητα της Εκκλησίας (ας είναι καλά οι Τούρκοι κατακτητές και τα χοτζέτια τους) και στην συνέχεια στέλνουν συνεργεία για να εισπράξουν από τους πολίτες το τίμημα της δήθεν καταπάτησης όπως κάνουν για παράδειγμα στην περιοχή της Βάρης με οικόπεδα και δρόμους που διεκδικεί η Εκκλησία παράτυπα.
Προφανώς τα διεκδικεί από τους ντόπιους για να τα παραδώσει κοψοχρονιάς σε πλούσιους Ρώσους αλλά και εγχώριους εφοπλιστές αντί πινακίου φακής (τα επινοικιάζει για 100 χρόνια) όπως έκανε με οικόπεδα και ακίνητα φιλέτα στην περιοχη της Βουλιαγμένης.
Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο που απαιτεί την επέμβαση Εισαγγελέα εδώ και τώρα.
Κόντρα σ΄αυτούς του Ωκεανούς της υποκρισίας έρχεται μια δημόσιος υπάλληλος, η Ελένη Γιαννακοπούλου και σαν άλλος Ιησους διώχνει τους εμπόρους της πίστης και τους θρησκόληπτους πελάτες τους από τον Ναό του Σολομώντα. Της αξίζουν συγχαρητήρια για την πράξη της σε μια ελληνική κοινωνία στην οποία όλοι σχεδόν οι μεγαλόσχημοι εγχώριοι απατεώνες σκύβουν και φιλούν το χέρι του Ιερώνυμου. Γύρευε τι φιλέτα της Εκκλησίας έχουν αποκτήσει από το νταλαβεριτζίδικο αυτό πάρε δώσε.
Κόντρα σε όλον αυτό τον ξιπασμό της υποκρισίας έρχεται η Ελένη Γιαννακοπούλου και δίνει μια κλωτσιά στα χαιμαλιά της αρρωστημένης ελληνικής κοινωνίας που φιλάει σταυρούς ενώ  βλέπει Σπαλιάρα και Survivor…

kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: