Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Πίσω ολοταχώς από τη ΝΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πίσω ολοταχώς από τη ΝΔMε ένα άρθρο και ένα δημοσίευμα στον φιλικό Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να προβάλει την εικόνα της “κεντρώας” ΝΔ, θέλοντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος, από την αντιπολιτευτική τακτική και τις ακροδεξιές κορώνες...


Γαλάζια στελέχη – και μη – τις προηγούμενες ημέρες, παρασκηνιακά αλλά και δημόσια, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την αντιπολιτευτική γραμμή και τις αστοχίες της ΝΔ, από την αντιπαράθεση για τις φωτιές και τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα μέχρι την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μη συμμετέχει στο συνέδριο στο Ταλίν για την εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. Το τελευταίο φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι.


Πιο ηχηρές ήταν οι παρεμβάσεις του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή αλλά και του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, οι οποίοι “χτύπησαν” καμπανάκι στην ηγεσία για το σχεδιασμό και την ατζέντα της Πειραιώς. Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πως η λαθεμένη τακτική οφείλεται στην επικράτηση της ακροδεξιάς πτέρυγας, δείχνοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη και συν αυτώ. Όπως σημειώναν αρκετοί, στη ΝΔ του Καραμανλή τέτοιες θέσεις δεν θα ήταν ανεκτές.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή να αντιστρέψει το κλίμα, κάνοντας επικοινωνιακή στροφή προς το κέντρο. “Η ΝΔ ενώνει και δεν διχάζει. Σέβεται τη διαφορετικότητα και τιμά τη διαφορετική άποψή. Αποκρούει τον φανατισμό, αντιμάχεται τη μισαλλοδοξία”, γράφει μετά τις ακραίες απόψεις που διατυπώθηκαν από στελέχη του κόμματός του για το συνέδριο στην Εσθονία.

Επιπλέον χρέωνει στην κυβέρνηση την αντιπαράθεση για το ζήτημα, αν και το θέμα έφερε στο προσκήνιο η ίδια η ΝΔ με καταγγελτικές ανακοινώσεις, ακολουθώντας τη γραμμή των δημοσιευμάτων του Πρώτου Θέματος και των Νέων, περί “σταλινισμού στην εξουσία”.

“Ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι σκληρός από τη φύση του. Δεν χρειάζεται να γίνεται με τη ρητορική του ακραίου διχασμού για να μην πω με εμφυλιοπολεμικούς όρους”, προσθέτει, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που, όπως γράφει, νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με την Αριστερά.

Σε πλήρη αρμονία με το "νέο προφίλ" που θέλει να επικοινωνήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Βήμα της Κυριακής”, το οποίο ξεκινά ως εξής: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετεί τη ΝΔ στο κέντρο του πολιτικού συστήματος και τη θεωρεί πόλο συσπείρωσης των υγιών δυνάμεων της πολιτικής αλλαγής, των μεταρρυθμίσεων, της πραγματικής προόδου”.

Πάντως το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ έχει βαρύνει, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εξετάζει ακόμη και ανασχηματισμό. Είναι ενδεικτικό, πως υπάρχουν αναφορές για «λευκή απεργία» στο επιτελείο του, με πολλά στελέχη, εκ των οποίων κάποια κορυφαία, να απέχουν αισθητά από την πρώτη γραμμή της αντιπολίτευσης. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: