Η γνωστή ηθοποιός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο Πόρτο Ράφτη.
Είχε πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως στην άνθηση του ελληνικού σινεμά στη δεκαετία του 1960, με συμπρωταγωνιστές όλους τους σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς της...
Επίσης είχε παίξει σε πολλά θεατρικά έργα.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου 1944. Ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 θεωρείται –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ζωή Λάσκαρη EUROKINISSI/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Τα πρώτα βήματα στον κινηματογράφο
Ο Γιάννη Δαλιανίδη την επέλεξε για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας την έχρησε μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ.
Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της εξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια.
Το επίθετο Λάσκαρη επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από την ονομασία ενός Ιταλού.
Η Ζωή Λάσκαρη με το σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας.
Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε όπως: Μερικοί το προτιμούν κρύο, Νόμος 4000, Κορίτσια για φίλημα, Στεφανία, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες και πολλές άλλες.
Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου