Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Στις πλάτες των παιδιών


Αντί για όλη αυτή την αντιπαιδαγωγική και λαϊκιστική φασαρία που στήνει κυρίως η Ν.Δ., με αφορμή την αλλαγή του τρόπου επιλογής των σημαιοφόρων και των παραστατών στις παρελάσεις των Δημοτικών Σχολείων, πολλοί στη χώρα μας -και πάντως η συντριπτική πλειονότητα των μελών και των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος- θα θεωρούσαν πιο ουσιαστικό και σωστό να καταργηθούν όλες οι μαθητικές παρελάσεις. Ως ένα...
απολειφάδι της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936, του Ιωάννη Μεταξά.
Αλλά, εδώ που τα λέμε, το θέμα είναι ευρύτερο με τις στρατιωτικές παρελάσεις και τις λοιπές ανάλογες τελετές, όσο κι αν αυτό δεν θα αρέσει στη σκληρή Δεξιά, στο κόμμα της... αριστείας και σε άλλους... 
διαφόρων αποχρώσεων «εθνολαϊκιστές».
Είναι αναγκαίο, από πολλές απόψεις, να περιοριστούν έως καταργήσεως και οι πολυδάπανες στρατιωτικές παρελάσεις, με αεροπλάνα, ελικόπτερα, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα, κανόνια, πυραύλους, βατραχανθρώπους, σκιέρ και κάθε λογής Ράμπο, ως άλλη μία επιβίωση περασμένων εποχών που φέρνουν στον νου μας ξεφτισμένα, υπερφίαλα και κάθε λογής νεκρά ή ζώντα ολοκληρωτικά καθεστώτα, βίας, άρτου και θεάματος, που δυστυχώς εξακολουθούν να «μας γεμίζουν πατριωτισμό», αλλά και νέα χρέη (και μίζες;) στις πολυεθνικές πολεμικές βιομηχανίες.

Πάντως, ακόμα και το πρώτο δειλό μέτρο με την κλήρωση για τα παιδιά του Δημοτικού είναι στη σωστή κατεύθυνση. Είναι παιδαγωγικό (όσο μπορεί να είναι) και δεν «παίζει» με τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές. Καταργεί την άχαρη διαδικασία αναζήτησης περγαμηνών και διακρίσεων από τα χρόνια της παιδικής αθωότητας του Δημοτικού, αλλά και δεν αφήνει περιθώρια μιας οποιασδήποτε φαντασιακής αλλά φανερά ρατσιστικής και επικίνδυνης «εθνικής καθαρότητας», όπως ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με τη σημαία μας και τα «ξένα» παιδάκια, και που ανεχόμαστε χάριν των «παραδόσεών μας».
 Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στο twitter ότι «έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας» με «εξίσωση προς τα κάτω παντού» μοιάζει με αστείο, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για παιδάκια τα οποία δεν ενδιαφέρονται ούτε για αριστείες ούτε για κληρώσεις ούτε για παρελάσεις ούτε για τσακωμούς κομμάτων. Ας πάει μια βόλτα στην Ευρώπη να βρει υψηλές βαθμολογίες και να επιβραβεύσει τους μαθητές κάνοντάς τους σημαιοφόρους. Αν εντοπίσει τέτοιο παράδειγμα, να μας ξαναγράψει ένα νέο ψηφιακό μήνυμα. Και τότε ας το κάνει... σημαία.


ΕΦ.ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: