Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Το τέλος του ΔΟΛ, σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017


Η εποχή  Ψυχάρη τελειώνει σήμερα και τυπικά για το ΔΟΛ. Ο Οργανισμός που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου επί δεκαετίες, με την καθοριστική παρουσία του Δημήτρη Λαμπράκη και στη συνέχεια του γιου του Χρήστου Λαμπράκη, οδηγήθηκε σε κατάρρευση, με το Σταύρο Ψυχάρη στο τιμόνι, ο οποίος απέκτησε την εταιρεία.  Ο ρόλος που έπαιξε το Συγκρότημα, σε καθοριστικά ιστορικά γεγονότα για τη χώρα, καταγράφεται ήδη από τους ιστορικούς...




Στην  αναμέτρηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΔΟΛ και ο Σταύρος Ψυχάρης ηττήθηκαν. Η εταιρεία, υπό το βάρος των δανείων, οδηγήθηκε σε ειδική εκκαθάριση και πλειστηριασμό κατά τη διάρκεια του οποίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά.  Σήμερα, λοιπόν, το άλλοτε ισχυρό συγκρότημα αποχαιρετά το κοινό του και υπογράφεται η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του ενεργητικού της εταιρείας, δηλαδή τα σήματα των ΜΜΕ και οι συμμετοχές.

Ο Β. Μαρινάκης έχει ήδη μια σημαντική τοποθέτηση στα ΜΜΕ (Άργος, “Ελευθερία του Τύπου),  και αποκτά και τους σημαντικότερους τίτλους των εφημερίδων όπως και την πρόσβαση στο MEGA (ΔΟΛ 22%). Για ένα διάστημα οι εφημερίδες, “Νέα” και “Βήμα” δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι να ολοκληρωθεί η στελέχωσή τους.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι σημαντικές, έως και οδυνηρές καθώς, μετά την καταγγελία των συμβάσεων είναι πλέον άνεργοι, έχοντας στηρίξει την επιχείρηση ως το τέλος της.  Αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες του οργανισμού θα βρεθούν  σε ένα νέο καθεστώς προκλήσεων και σύντομα τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο ΔΟΛ. Η ελπίδα είναι πως τα έντυπα του οργανισμού και οι εταιρείες θα κινηθούν με νέα λογική,  με στέρεα θεμέλια, έτσι ώστε ο Τύπος να επιστρέψει.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: