Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το Charlie Hebdo επανακυκλοφορεί με συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη




Ένας μικρός σκύλος τρέχει πανικόβλητος με μία εφημερίδα, το Charlie Hebdo, στο στόμα. Τρέχει να σωθεί από ένα μάτσο λυσσασμένους σκύλους που τον έχουν πάρει στο κυνήγι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι μορφές του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και του Πάπα. Ενας ακόμη μαύρος σκύλος, με όπλο στο στόμα, αντιπροσωπεύει το Ισλαμικό Κράτος. Και μέσα στον πανικό – σε φόντο κατακόκκινο – ένα μικρόφωνο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV.

Ιδού το νέο πρωτοσέλιδο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, το οποίο κυκλοφορεί την Τετάρτη με θέματα εφ’ όλης της ύλης, αλλά και με μία συνέντευξη του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ελληνική επικαιρότητα και η κρίση χρέους της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει από το νέο τεύχος του Charlie Hebdo, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Στον ελληνικό φάκελο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, περιλαμβάνεται και μία συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Εδώ είμαστε... πάλι», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του Charlie Hebdo, το οποίο επανακυκλοφορεί έπειτα από μία μεγάλη ανάπαυλα. «Χρειαζόμασταν ένα διάλειμμα, μία παύση…», τονίζει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Ζεράρ Μπιάρ εξηγώντας για ποιον λόγο το περιοδικό απουσίασε από τα «περίπτερα» για περισσότερο από έναν μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του στο Παρίσι, τον Ιανουάριο, που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων, εκ των οποίων εννέα συντακτών.

«Υπήρχαν εκείνοι, οι οποίοι ήθελαν να δουλέψουν ξανά αμέσως, όπως εγώ, κι εκείνοι που χρειάζονταν περισσότερο χρόνο. Έτσι, φθάσαμε σε έναν συμβιβασμό και συμφωνήσαμε στην 25η Φεβρουαρίου για να ξεκινήσουμε ξανά σε εβδομαδιαία βάση», προσθέτει ο Μπιάρ.

Εάν λέει κάτι το καινούργιο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo είναι ότι επανέρχεται δυναμικά με πάσης φύσεως πολιτικά και θρησκευτικά θέματα. Στον απόηχο των επιθέσεων στην Κοπεγχάγη, με τον δράστη-μιμητή των επιθέσεων του Παρισιού, ο εξτρεμισμός ασφαλώς δεν θα μπορούσε να λείπει από τις σελίδες του περιοδικού.

«Το ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι έχουμε εμμονές. Όμως δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε εμμονές, αλλά εκείνοι που δημιουργούν την επικαιρότητα. Και αυτοί είναι τρομοκράτες», επισημαίνει ο Μπιάρ. «Μετά την Κοπεγχάγη, είμαστε αναγκασμένοι να μιλήσουμε γι’ αυτό. Υπάρχει όμως και ο Ντομινίκ Στρος Καν, είναι τύχη που τον έχουμε», προσθέτει, αναφερόμενος στην πολύκροτη δίκη του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
(Αναδημοσίευση από tanea.gr)
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: