Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Σεβόμαστε τον Γλέζο αλλά ήταν άστοχη η δήλωσή του

 
«Άστοχη και λανθασμένη» χαρακτήρισε την καυστική δήλωση του Μανώλη Γλέζου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Βλέπουμε... ότι η κυβέρνηση σταδιακά πετυχαίνει νίκες, δεν μπορεί μέσα σε 3 εβδομάδες να αλλάξουμε τα πάντα, δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι (...) μέσα σε αυτές τις 3 εβδομάδες καταφέραμε όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε 5 χρόνια, δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις που επιζητά ο Μανώλης Γλέζος, εμείς και η κοινωνία... Ο Μανώλης Γλέζος λέει αγωνίες που υπάρχουν στο μυαλό μας, απαντώ με μεγάλο σεβασμό στους αγώνες του, είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σθεναρή διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, και για συμφωνία με πολλά κέρδη.

«Δώσαμε τέλος στο προηγούμενο πρόγραμμα, μεγάλες νίκες η μείωση στα πρωτογενή πλεονάσματα και να πάρουμε μέτρα για ανάσα χωρίς μέτρα λιτότητας... Δεν κάναμε αποδεκτές διατυπώσεις και κείμενα που συνέχιζαν τα προηγούμενα μέτρα της κυβέρνησης (...)Έχουμε θετικά δείγματα σε σχέση με το παρελθόν, με μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας και περικοπές» επισήμανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως τόνισε, η λίστα η λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση θα αποσταλεί εντός της ημέρας στους εταίρους. «Για τη λίστα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όχι κανονική συνεδρίαση, κάτι πολύ θετικό, γιατί σημαίνει ένα πλαίσιο αποδοχής, όσο και λιγότερες πιέσεις, από τους εταίρους» εξήγησε.

Ο κ. Σακελλαρίδης αποσαφήνισε ότι η λίστα περιλαμβάνει σειρά μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τις οποίες θεωρεί ότι είναι απαραίτητες για να πάρει ανάσα η κοινωνία, να πατήσει στα πόδια της η οικονομία, μεταρρυθμίσεις με κοινωνική δικαιοσύνη να λειτουργήσει η δημόσια διοίκηση, με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με φορολογική δικαιοσύνη. «Μια απο τις επιτυχίες είναι ότι δεν συζητάμε το email Χαρδούβελη, δεν είναι στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων. Σκοπός μας είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση, έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα βήματα» σχολίασε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε και στη ΝΔ δηλώνοντας ότι «καταρρέει το οικοδόμημα που είχαν φτιάξει... Δέχονταν παθητικά και στωικά όλες τις αποφάσεις στα Eurogroup… Eμείς κατακτάμε πράγματα αδιανόητα για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κόσμος γνωρίζει». «Δεν μας πιάνει υπέρμετρος ενθουσιασμός, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, έχουμε πολλα ακόμη βήματα να κάνουμε» διευκρίνισε, χαρακτηρίζοντας ως κρίσιμο το προσεχές τρίμηνο για την κυβέρνηση.

«Ο βασικός μισθός θα αυξηθεί σταδιακά έως το 2016 για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την αύξηση του κόστους, ωστόσο στις εργασιακές σχέσεις καταργούνται μέτρα που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα» πρόσθεσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: