Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ήταν μόνο ένας μήνας

 
Όσοι μας στήριξαν για την αγωνιστικότητα και τον καθαρό αριστερό λόγο μας, σήμερα απαιτούν να είμαστε και αποτελεσματικοί σε ότι αφορά τη ζωή τους. Εκπλήρωση των προσδοκιών των πολιτών σημαίνει απλή βελτίωση της καθημερινότητάς τους.


Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου. Κι όμως μας φαίνεται σαν να έχει κυλήσει πολύ περισσότερο ο χρόνος.  Σε αυτές τις πρώτες 30 ημέρες  καταφέραμε πολλά:
-Πρώτο, οι ελληνικές διεκδικήσεις, η ελληνική άποψη για τον τερματισμό της λιτότητας, για μια άλλη Ευρώπη, έγιναν  γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο.  Σχεδόν όλοι οι ξένοι ηγέτες  και σίγουρα όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ  ασχολήθηκαν με...  τις ελληνικές προτάσεις.
-Δεύτερο, ένα κύμα αλληλεγγύης στη χώρα μας απλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης συνοδεύθηκαν από κείμενα υποστήριξης τα οποία υπέγραψαν σημαντικές προσωπικότητες. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για τον τερματισμό της λιτότητας και για άσκηση μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής, αφορούν  και αυτούς.  
-Τρίτο, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δίνει μάχες και δεν υποτάσσεται εύκολα. Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει το 100% των Ελλήνων και όχι μόνο όσους την ψήφισαν. Οι διαδηλώσεις υποστήριξης της ελληνικής διαπραγμάτευσης ήταν κάτι το πρωτοφανές.  
-Τέταρτο η ίδια η συμφωνία-γέφυρα που επετεύχθη στο Eurogroup, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ο,τι το καλύτερο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν είναι η συμφωνία των ονείρων μας, αλλά σίγουρα είναι μια καλή αρχή σταθεροποίησης της οικονομίας και ένα χρονικό παράθυρο για να μπορέσουμε να αρχίσουμε την εφαρμογή του κυβερνητικού μας προγράμματος.
Εδώ πρέπει να  επισημάνουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από τη νέα κυβέρνηση και καλά κάνουν. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε «μια από τα ίδια» με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτή τη μάχη χωρούν όλοι όσοι δεν έλκονται από την εύκολη κριτική, αλλά στρατεύονται στην δύσκολη υπόθεση για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Αυτοί είναι οι τομείς που θα κριθούμε όλοι μας. Όσοι μας στήριξαν για την αγωνιστικότητα και τον καθαρό αριστερό λόγο μας, σήμερα απαιτούν να είμαστε και αποτελεσματικοί σε ότι αφορά τη ζωή τους. Εκπλήρωση των προσδοκιών των πολιτών σημαίνει απλή βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στα «Νέα»
 
Γιάννης Μπαλάφας
- See more at: http://left.gr/news/itan-mono-enas-minas#sthash.mHzKdJTX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: