Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το «σχέδιο ανατροπής» Τσίπρα και η απάντηση Σαμαρά


Η αναφορά του Αλέξη Τσιπρα στο “σχέδιο ανατροπής” της νέας κυβέρνησης με τη συνεργασία του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. “Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να ντρέπεται”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας “κάθε βήμα της νέας κυβέρνησης ήταν ναρκοθετημένο”.  “Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση. Με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο δηλαδή τη... λεγόμενη  αριστερής ή αντιμνημονιακή παρένθεση. Πήγαμε στη διαπραγμάτευση σε καθορισμένα από πριν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Με άδεια ταμεία και τις τράπεζες στο όριο. Με σημαδεμένα από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και τους προστάτες της χαρτιά και e-mails. Με το μαχαίρι της πιστωτικής ασφυξίας στο λαιμό. Όλα τα είχαν έτοιμα για να μας οδηγήσουν σε ναυάγιο, οδηγώντας σε ναυάγιο τη χώρα”, σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
“Τι δεν είχανε προβλέψει: Πρώτον ότι θα πάρουμε ένα ποσοστό πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Δεύτερον ότι θα σχηματίσουμε κυβέρνηση σε χρόνο ρεκόρ, αφήνοντας απέξω τα αγαπημένα τους παιδιά. Τρίτον ότι θα έχουμε μια πρωτοφανή λαϊκή υποστήριξη μετά τις εκλογές. Μια πρωτοφανή λαϊκή ενότητα στήριξης του αγώνα μας για την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία, που όμοιά της έχει να ζήσει ο τόπος μας από τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης. Και όλα αυτά τους ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς και μας έδωσαν το περιθώριο να αποφύγουμε τη παγίδα”.
Σημειώνεται πως το Τvxs.gr είχε παρουσιάσει, αμέσως μετά τη συμφωνία του Eurogroup, το “σχέδιο ασφυξίας” των συντηρητικών δυνάμεων με στόχο την “αριστερή - αντιμνημονιακή παρένθεση”. Ενός εκβιασμού μύριοι έπονται. Και μετά την "πιστωτική ασφυξία" και τον "ξαφνικό θάνατο" των τραπεζών, οι δανειστές επιστρατεύουν τώρα την "χρηματοδοτική ασφυξία" για να πνίξουν την ελληνική κυβέρνηση: Να την πιέσουν και να την εξαναγκάσουν να εφαρμόσει τελικά τα μνημονιακά μέτρα που απέρριψε στο τελευταίο Eurogroup. Εξάλλου το “σχέδιο ασφυξίας” επιβεβαίωσαν με απόλυτη κυνικότητα και αξιωματούχοι της ευρωζώνης, οι οποίοι στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν πως “η χρηματοδοτική ασφυξία χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες”.
Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο “σχέδιο ανατροπής” εξέδωσε ανακοίνωσε λέγοντας πως “θα πρέπει να ντρέπεται” και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως “βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά:
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται. Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του ΕΛΚ, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup! Η ανακοίνωση του ΕΛΚ έλεγε, ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Και τα δύο τα προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Αν δεν το έκανε, θα έβλαπτε τη χώρα και όσο συνεχιζει να το αμφισβητεί, βλάπτει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, προκειμενου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα...
Όσον αφορά τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνει οτι δεν ξέρει ότι εμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο. Ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο.
Και η «γέφυρα» που ετοιμάζει είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί. Και γι’ αυτό ασφαλώς θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί. Τέλος, αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος. Κακό κάνει όχι βέβαια σε εμένα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στην ίδια τη χώρα, η οποία είναι στην Ευρώπη και θα παραμείνει στην Ευρώπη. Ντροπή πια!».
Η απάντηση από το Μαξίμου
“«..Ντροπή…ανοησίες…ψέματα…βαθιά νυχτωμένος…» είναι μερικές από τις εκφράσεις του κ. Σαμαρά. Του συνιστούμε ψυχραιμία”, αναφέρουν από το Μαξίμου σχολιάζοντας τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και προσθέτουν: “Το ψέμα πάνω στο οποίο βάσισε την πολιτική του, ότι δηλαδή «δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος», καταρρέει. Είναι λογικό αυτό να του προκαλεί πανικό καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με ολόκληρη την κοινωνία αλλά και με το ίδιο του το κόμμα”.
“Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίσει να λειτουργεί ως «αντιπροσωπεία» ενός μηχανισμού, της τρόικας, τα κεντρικά γραφεία της οποίας έβαλαν λουκέτο και ξέχασαν να την ειδοποιήσουν! Θα πρέπει, μάλιστα, να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια προκειμένου να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας. Και εκεί θα λογοδοτήσει όπως λογοδότησε και στις 25 Γενάρη. Αρκετά κ. Σαμαρά παίξατε με τις ζωές των άλλων…”, τονίζουν και υπενθυμίζουν πως “σήμερα είναι 28 Φεβρουαρίου, η μέρα που, κατά τον κ. Σαμαρά, θα κατέρρεαν τα πάντα…”.
Καμμένος για Σαμαρά: Κατάντια…
Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Οι δηλώσεις Σαμαρά δείχνουν ξεκάθαρα πλέον ότι ο πολιτικός του ρόλος είναι να διαγωνίζεται με το Ποτάμι για το ποιος θα είναι η καλύτερη ορτινάτζα του όλου ΠΑΣΟΚ που θα το προστατεύει από μνημόνια και εισαγγελείς. Κατάντια», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: