Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Τα fake, o Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης, ο Ρουβάς και το «είναι ηλιθιότητες»

Δεν έχει βρεθεί ακόμα –και δεν θα βρεθεί ποτέ – η λυδία λίθος για να δοκιμάζουμε, όπως στον χρυσό, πόση αλήθεια υπάρχει στις ειδήσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται: και από περιθωριακά Μέσα και από
αναγνωρισμένα, σοβαρά, σε μεγάλα εισαγωγικά όχι. Η πληροφορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει για υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα τον Φραγκίσκο Αλβέρτη αποδείχθηκε μια ακόμα ψευδής είδηση, ένα fake news. Ο ίδιος ο πρώην μπασκετμπολίστας διέψευσε από χθες με απόλυτο τρόπο την αναληθή πληροφορία...

Το έκανε πάλι σήμερα, πιο δυναμικά και με θυμό, στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Βέργη και του Βάιου Τσούτσικα, στον Σπορ fm. Χαρακτήρισε «ηλιθιότητες» τις διαρροές, διαβεβαίωσε ότι δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς και αναρωτήθηκε «τι είναι αυτά που γράφονται». Θύμισε ότι παλιότερα υπήρξαν ανάλογα δημοσιεύματα για τον Διαμαντίδη και αναρωτήθηκε: «Τι δουλειά έχω με τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά με τα κόμματα;».

Είπε οργισμένος: «Δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η πλάκα; Μας πήραν κάποια τηλέφωνα στο χαβαλέ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προέκυψαν αυτές οι ηλιθιότητες. Πώς γράφεται ερήμην μου κάτι τέτοιο; Είμαστε σοβαροί; Επειδή δεν έχω social media σημαίνει δεν μπορώ να απαντήσω; Ξαφνικά βλέπω τη φωτογραφία μου και παρουσιάζομαι ως δήμαρχος. Εγώ πώς να το απαντήσω; Δεν έχω ασχοληθεί, δεν ασχολήθηκα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ».

Ο Διαμαντίδης και ο Ρουβάς

Σχετικά με την αναφορά του Αλβέρτη στον Διαμαντίδη, θυμίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια ακριβώς (λίγο μετά την αποχώρησή του από τα παρκέ), τον Νοέμβριο του 2016, Τα Νέα είχαν γράψει ότι ο Διαμαντίδης βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμμετοχή του στις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα είναι υποψήφιος στην Αττική, στην Α΄ ή τη Β΄ Αθήνας. Η δημοσίευση είχε συνδυαστεί με την εμφάνιση, λίγο καιρό πριν, του Διαμαντίδη στη Βουλή για να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση και δημοσιεύτηκε σχετικά η φωτογραφία του από τα θεωρεία.

Εκείνες τις ημέρες μαζί με το όνομα του Διαμαντίδη έκανε την εμφάνισή του  στην εκλογική «λιστογραφία» και αυτό του Σάκη Ρουβά, ο οποίος ενδιέφερε τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσίευμα. Το κόμμα διέψευσε με κάποια καθυστέρηση την ονοματολογία, αναφέροντας: «Τα διάφορα δημοσιεύματα που ανακυκλώνονται και αφορούν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όσοι βιάζονται να χρίσουν υποψηφίους βουλευτές απλά κάνουν λάθος».

«Θέλω να με υποστηρίξει»

Μερικούς μήνες μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μεγάλη συνέντευξή του στο Βήμα ρωτήθηκε και για τις φήμες (μόνο φήμες;) περί του ενδιαφέροντος της ΝΔ για τον τραγουδιστή-σταρ και εκείνος απάντησε: «Θέλω πολύ να με υποστηρίξει ο Σάκης Ρουβάς στην προεκλογική περίοδο, αλλά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο μας».

http://harddog-sport.blogspot.com/2018/11/fake-o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: