Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Μια «Διεθνής» της ακροδεξιάς … και της διαφθοράς !

Αποτέλεσμα εικόνας για Μια «Διεθνής» της ακροδεξιάς … και της διαφθοράς !
H φυγή του Νίκολας Γκρουέφσκι από την πΓΔΜ και το αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η ένταση της ακροδεξιάς ατζέντας κλιμακώνεται ανάλογα με τις δικαστικές περιπέτειες των πολιτικών της. Παρά τον απομονωτισμό που εκπέμπει η ρητορική τους, έχουν δημιουργήσει...
  ένα δίκτυο  αλληλεγγύης, συνιστώντας πλέον υπολογίσιμο πολιτικό ρεύμα στην Ευρώπη.

Ο επί δεκαετία Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, ακραίος και αδιάλλακτος, απομόνωσε διεθνώς τη χώρα του και δυναμίτισε κάθε σκέψη λύσης του Μακεδονικού, που θα αποτελούσε βάση καλής γειτνίασης και συνεργασίας, αλλά και διαβατήριο για τους διεθνείς οργανισμούς. Μετά την πτώση του ερευνήθηκε και καταδικάστηκε για υποθέσεις διαφθοράς, ενώ πολέμησε με μανία τη λύση του Μακεδονικού, με σκοπό να ανατρέψει την παρούσα κυβέρνηση πριν καταδικαστεί.

Ο Γκρουέφσκι εξαφανίζεται από τη χώρα και η Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν φαίνεται πως του παρέχει καταφύγιο, σε πείσμα των διεθνών αντιδράσεων.  Η αναδυόμενη ακροδεξιά αρχίζει να καταλαμβάνει κυβερνητικά αξιώματα και να προστατεύει τους δικούς της.

Και στην Ελλάδα  άλλωστε, μόλις πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, αντιμετώπισαν περιπέτειες για υποθέσεις διαφθοράς, άνοιξαν την εθνικιστική ατζέντα, υποχρέωσαν το κόμμα τους σε στροφή 180 μοιρών και αναζήτησαν καταφύγιο στα συλλαλητήρια του Μακεδονικού. Αλλά δεν είναι μόνο βαλκανικό φαινόμενο:  Στη Λέγκα του Βορρά καταλογίστηκε κατάχρηση 45 εκατ. ευρώ ενώ ο Σαλβίνι εντείνει τις εθνικιστικές του κορώνες. Το ίδιο και η Λε Πεν μετά την καταδίκη για απάτη με πόρους της Ευρωβουλής ενώ και το ακροδεξιό AfD της Γερμανίας κατηγορείται πλέον για παράνομη χρηματοδότηση από φαρμακευτικές.

Η διαφθορά των ακροδεξιών δεν αποτελεί έκπληξη. Όμως πλέον υπάρχουν πρόθυμοι, όπως η Ουγγαρία του Όρμπαν για να τους καλύψει.  Στην Ουγγαρία άλλωστε ρίχνει άγκυρα και «σταθμεύει» κεφάλαια με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2019 και ο Στήβ Μπάνον, επικεφαλής της καμπάνιας Τραμπ  που επιχειρεί να δημιουργήσει μια «ακροδεξιά διεθνή». Διεφθαρμένη μεν... αλλά πλέον υπολογίσιμη και άκρως επικίνδυνη. 


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: