Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Τον διέγραψαν μεν, τον στηρίζουν δε;


Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Νέα Δημοκρατία στο Αργος, καθώς τοπικά στελέχη της καταγγέλλουν ανοιχτά ότι κάποια εσωκομματικά «αόρατα χέρια» εμποδίζουν...
τον ορισμό υποψηφίου του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές, για χάρη του δημάρχου Αργους - Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

Ως γνωστόν, ο Δ. Καμπόσος διεγράφη προ μηνών από τη Ν.Δ. για τις μισαλλόδοξες και αντισημιτικές δηλώσεις του, μετά τη δεύτερη επίθεσή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά μέχρι και σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ορίσει νέο υποψήφιο για τον δήμο.

Οι καταγγέλλοντες, λοιπόν, αποδίδουν το γεγονός αυτό σε παρεμβάσεις με στόχο να μη συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο, όχι μόνο από τοπικά, αλλά και από ηγετικά στελέχη του κόμματος σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν υποστηρικτικά προς τον νυν δήμαρχο, παρά τη διαγραφή του.

Τα μέλη της Ν.Δ. από το Αργος, τα οποία προχώρησαν στην καταγγελία, αντιδρούν έντονα στις ακροδεξιές επιδόσεις του Δ. Καμπόσου και παίρνουν σαφή θέση απέναντι στην εκ νέου υποψηφιότητά του.

Ειδικότερα, με δημόσια ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφουν ως «Νεοδημοκράτες του Αργους», τον κατηγορούν ότι «προσπαθεί να τρομοκρατήσει και απαξιώνει (με προσωπικές ύβρεις) τους πολίτες που έχουν διαφορετική άποψη των λόγων και των έργων του», καθώς και ότι «οι γεμάτοι ύβρεις, διχασμό και μίσος λόγοι του δεν εκφράζουν τη δημοκρατική αντίληψη των οπαδών της Ν.Δ. και ιδιαίτερα των νεολαίων της Ν.Δ.».

Αναφέρουν ακόμα ότι «ο συγκεκριμένος Δήμαρχος αποτελεί τυπικό παράδειγμα ακροδεξιού», ότι «έχει καταστήσει τον Δήμο Αργους ακροδεξιά εστία με δηλώσεις και πρακτικές (κυρίως πρακτικές) που δεν έχουν σχέση με το κόμμα μας», ότι «παλεύει να χτίσει τη μικρή του καριέρα εκεί που άλλοι έχτισαν μεγάλες καριέρες. Στην πατριδοκαπηλία», καθώς επίσης ότι «η εικόνα του στο Πανελλήνιο ως θερμοκηπίου ακροδεξιών και γραφικών προσβάλλει το Αργος μας».

Μάλιστα, δηλώνουν ότι «ήδη η αμφισβήτηση προς τον Καμπόσο είχε επέλθει από τους Νεοδημοκράτες (ακόμα πολύ πριν τη διαγραφή του από τη Ν.Δ.), με την καταπόντιση του υποψηφίου του στις εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΟΔΕ και εκλογή του εκλεκτού του στην Τ.Ο. Αργους μόνο με 7 σταυρούς διαφορά».

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι τον προηγούμενο μήνα υπήρξαν τρεις παραιτήσεις από θέσεις ευθύνης στη ΝΟΔΕ Αργολίδας, οι οποίες στράφηκαν κατά του προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, μιλώντας για «πλήρη αδυναµία συνεργασίας» μαζί του. Οι πληροφορίες λένε ότι οι παραιτήσεις αυτές συνδέονται με την αντίθεση των παραιτηθέντων στην υποψηφιότητα Καμπόσου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Μαρίας Ζέρβα, η οποία, κατά την παραίτησή της, ανέφερε πως «έγινα µάρτυρας προσπάθειας χειραγώγησης του οργάνου από τον πρόεδρο και επιβολής αποκλειστικά της προσωπικής του άποψης» και συμπλήρωσε: «Στην τελευταία συνεδρίαση, με την ανοχή του προέδρου, λοιδορήθηκε από αντιδήµαρχο Αργους ο συνάδελφος Παντελής Ρουµελιώτης (σ.σ. εκ των παραιτηθέντων), όταν αναφέρθηκε στο θέµα ηµερήσιας διάταξης για πρόταση από τη ΝΟΔΕ περί στήριξης Δηµάρχου Αργους, αφού ο νυν Δήµαρχος δεν ανήκει στη Νέα Δηµοκρατία σύµφωνα με την απόφαση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τα τοπικά στελέχη, λοιπόν, της Ν.Δ. στο Αργος που αντιτίθενται στην υποψηφιότητα Καμπόσου, αναφερόμενα στις «εσωτερικές δυνάμεις» που «εμποδίζουν με τον τρόπο τους την κάθε κίνηση σύστασης ψηφοδελτίου της Ν.Δ., παρ’ ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τα Δημοκρατικά στελέχη του κόμματος», ρωτούν στην ανακοίνωσή τους «ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων που πάνε ενάντια στην απόφαση του πρόεδρου και επιτρέπουν να θεωρείται η διαγραφή (σ.σ. του Δ. Καμπόσου) “έλα μωρέ”;» και ζητούν τον άμεσο ορισμό υποψηφίου για τον δήμο.

Είναι γεγονός ότι όσο η Ν.Δ. καθυστερεί να κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο στο Αργος, απέναντι στον Δ. Καμπόσο, τόσο οι καταγγελίες θα ενισχύονται.


 Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: