Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

O Αβραμόπουλος κάνει μήνυση στους προστατευόμενους μάρτυρες

Μήνυση στους προστατευόμενους μάρτυρες κάνει ο Αβραμόπουλος για την υπόθεση Novartis
για την υπόθεση Novartis

Για «σκοτεινή υπόθεση» και «καθοδηγούμενη ψευδορκία» έκανε λόγο ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έκτακτη...
συνέντευξη που παραχώρησε για την υπόθεση Novartis.

Όπως ανακοίνωσε, θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων αλλά και αίτημα στον Άρειο Πάγο, για να ανακληθεί άμεσα την παραχώρηση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα.

«Γνωρίζετε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην κοινωνία και στην πατρίδα με γνώμονα πάντοτε το ήθος, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, με σεβασμό στους θεσμούς, στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος. «Για αυτό και οι Έλληνες πολίτες με τιμούν διαχρονικά με την ψήφο τους».

Ο Επίτροπος εξέφρασε «αγανάκτηση και λύπη» που την ώρα που «σημαντικά ζητήματα εξελίσσονται στην Ευρώπη, ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μία άθλια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας».

«Δηλώνω κατηγορηματικά πως η υπόθεση αυτή προσωπικά δεν με αγγίζει, δεν με αφορά καθ’ οιονδήποτε τρόπο», τόνισε.

Πιο αναλυτικά, μίλησε για μια «σκοτεινή υπόθεση, που βαραίνει ως σκιά πάνω στην ελληνική κοινωνία, υπονομεύει τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτικών προσώπων».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως πρόκειται για «θλιβερή και άθλια υπόθεση συκοφαντίας, υποκινούμενης ψευδορκίας με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων». «Είμαι βέβαιος», σημείωσε, «ότι η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν διεξαχθεί σοβαρή, διαφανής και εμπεριστατωμένη δικαστική έρευνα όπως μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη οφείλει να κάνει».

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης σε «απίστευτα ψέματα» που «δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της μαρτυρικής κατάθεσης», με «προφανή σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: