Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Π. Ρήγας: Υπάρχουν μίζες και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν






















Στο σκάνδαλο Novartis και τη διερεύνησή του αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Ρήγας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

O...
γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σε «29 περίπου χώρες εξελίσσεται η διαδικασία διερεύνησης για το σκάνδαλο της Novartis και τις μίζες που έδινε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της». «Είναι ανάγκη να διερευνηθεί και στη χώρα μας, δεν πρέπει να κρυβόμαστε αλλά αντίθετα να επιδείξουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Ο κ. Ρήγας υποστήριξε , ότι αυτή η διαδικασία «θα συμβάλλει και στην ανύψωση του πολιτικού συστήματος αντί για την σημερινή καταρράκωση στην οποία αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να συμβάλλει».

«Υπάρχουν μίζες και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Πρέπει να υπάρξει πλήρη διερεύνηση και να αισθανθούν οι πολίτες ότι υπάρχει ισονομία» είπε ο κ. Ρήγας τονίζοντας ότι «όλοι ήξεραν για το σκάνδαλο Novartis και τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία».

«Υπήρχαν διαδικασίες τα προηγούμενα χρόνια που το πόρισμα που έρχονταν το έκρυβαν στα συρτάρια τους. Αντίθετα η κυβέρνηση το έστειλε απ’ ευθείας στη Βουλή.»

Τέλος ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι η ένταση είναι μεν κατανοητή αλλά «δεν γίνεται να επιτίθενται στο νομικό σύστημα της χώρας και το διεθνές νομικό δίκαιο». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για τον Πάνο Καμμένο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες της Βουλής αν υπάρχουν στοιχεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: