Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ερντογάν «φιμωσε» Έλληνα blogger

Ο λόγος για τον ΄Ελληνα bloger Jo Di και το γράφημα που αναφέρεται στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Τουρκία το 2015 κι αναπαριστά το σύνθημα: «Δολοφόνε Ερτογάν»...
 

«Σήμερα το πρωί έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σ’ αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν στη δράση του Ερτογάν…».

Αυτό ανάρτησε στον ιστότοπό του ο ΄Ελληνας blogger Jo Di ο οποίος συνδέεται με ένα γράφημα που αναφέρεται στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Τουρκία το 2015 κι αναπαριστά το σύνθημα: «Δολοφόνε Ερτογάν» το οποίο φώναζαν οι διαδηλωτές. Προφανώς η κίνηση εναντίον του συγκεκριμένου γραφήματος είναι απλώς μια πλευρά της συστηματικής προσπάθειας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να εξωραΐσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

Να επεκτείνει, λοιπόν, το καθεστώς καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων που επικρατεί στην Τουρκία και στο Διαδίκτυo φαίνεται να επιχειρεί η κυβέρνηση Ερτογάν στοχοποιώντας, μεταξύ άλλων, και τον – γνωστό για τα γραφήματά του, Ελληνα blogger, Jo Di ζητώντας μέσω δικαστικής οδού να «κατέβει» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφημά του. Αυτό εππικρίνει έντονα τις πρακτικές της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι τόσο στους αντιφρονούντες στην Τουρκία όσο και στους Κούρδους.
Πηγή thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: