Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Παίζουν με τον διακόπτη στο Mega

Νέο θρίλερ στο Mega. Το σήμα του καναλιού θαμπώνει κι άλλο, καθώς μετά τον ΔΟΛ και τον Πήγασο, που αποχώρησαν από το κανάλι, έρχεται και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, μέσω της Ascope Trading Ltd, να δηλώσει πως διακόπτει τις όποιες συνομιλίες με τους πιστωτές και προτείνει να δώσει από την πλευρά του ένα ποσό 750.000 ευρώ για τους εργαζόμενους του Mega έναντι των μισθών που τους οφείλονται. Η ατμόσφαιρα βαραίνει κι άλλο, με τις ελπίδες για σωτηρία να είναι ελάχιστες και να περνάνε από το ΣτΕ...

Το “Παρόν” και οι “Τυπολογίες” από τις 27 Αυγούστου 2017 είχαν αποκαλύψει πως ο σχεδιασμός της διοίκησης οδηγούσε σε λουκέτο.
Υπάρχουν πάντως δύο ακόμη μέτοχοι που δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα, αλλά έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο Mega. Είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η Elenovo, στην οποία μεταφέρθηκαν οι μετοχές της Dimera του Ιβάν Σαββίδη. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική κίνηση. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει ακολουθήσει τις επιλογές του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης από το περασμένο καλοκαίρι έχει επενδύσει στο Epsilon TV. Παρ’ όλα αυτά, είναι τέτοια η θέση του Mega στην αγορά που στην πραγματικότητα το ουσιαστικό ζήτημα για τον όποιο πιθανό ενδιαφερόμενο είναι να εισφέρει με ένα σημαντικό κεφάλαιο στην αρχή, της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, και στη συνέχεια να αναλάβει το χρέος. Αν δεν γίνει αυτό, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμό των περιουσιακών της στοιχείων.
Η τύχη των εργαζομένων του Mega είναι άγνωστη. Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κατέβασαν τα ρολά μπήκαν σε δύο χρόνια 60 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του Mega, για λογαριασμό βέβαια των τραπεζών. Η Ascope προτείνει να πληρώσει 750.000 ευρώ για τη μερική εξόφληση της μισθοδοσίας, δηλώνει πως η Άλτερ Εγκο έχει καταβάλει το δικό της μερίδιο και ζητάει να συνδράμουν οι εταιρείες Dimera, Elenovo και οι μέτοχοι του πρώην ΔΟΛ και του πρώην Πήγασου. Επίσης ζητάει από τις τράπεζες να απελευθερωθεί ποσό 3.375.000 ευρώ, που είχε εκτιμήσει η Grant Thornton πως θα δοθεί στην περίπτωση της εκκαθάρισης. Η Ascope κατηγορεί επίσης το ΕΣΡ πως με τη στάση του έδωσε «το τελειωτικό χτύπημα στο Mega».

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: