Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Μέλη του ISIS οι δράστες της επίθεσης σε εκκλησία στη Γαλλία

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους υποστήριξαν πως ήταν οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στο Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ, στη Βόρεια Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία κατά την πρωινή λειτουργία και σκότωσαν τον ιερέα πριν πέσουν νεκροί από αστυνομικά πυρά. Λίγο αργότερα η ιστοσελίδα Amaq, που συνδέεται με τους τζιχαντιστές, ανακοίνωσε πως την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν δηλώσει «υποταγή» στο Ισλαμικό Κράτος. ..


 
Ο 86χρονος ιερέας Ζακ Χάμελ, που κατά ορισμένες πηγές μαχαιρώθηκε στο λαιμό και κατά ορισμένα τοπικά μέσα έχει αποκεφαλιστεί, κρατήθηκε όμηρος μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα, δύο πολίτες και δύο καλόγριες. Ένας όμηρος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η ομηρία ολοκληρώθηκε με επέμβαση της αστυνομίας κατά την οποία οι δύο δράστες σκοτώθηκαν.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του ιερέα που σκοτώθηκε από τους τζιχαντιστές στην εκκλησία στο Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ:



Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, δήλωσε πως οι δράστες δήλωσαν ότι ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και κάνοντας λόγο για νέα «τρομοκρατική επίθεση» τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης με όλα τα μέσα.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη επίθεση τζιχαντιστών στη Γαλλία σε διάστημα 18 μηνών. Μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια, στις 19 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είχε αναφέρει πως η χώρα θα πρέπει να περιμένει και άλλες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: