Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Σε δίκη παραπέμπει δικαστήριο της Γαλλίας την Κριστίν Λαγκάρντ

 Λαγκάρντ

Και αυτή η γυναίκα αποφασίζει για τη μοίρα μας 


Το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για αμέλεια στην υπόθεση της αμφιλεγόμενης διαιτησίας υπέρ του γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί στη διαμάχη με την τράπεζα Crédit Lyonnais το 2008, όταν η ίδια διατελούσε υπουργός Οικονομίας...

Πλέον η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί κατηγορείται ότι επέτρεψε να γίνει μια διαιτησία ανάμεσα στον Μπερνάρ Ταπί και την πρώην δημοσια τράπεζα Credit Lyonnais, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν το δημόσιο να καταβάλει το 2008 στον επιχειρηματία 404 εκατ. ευρώ.

Ο Ταπί θεωρούσε πως είχε εξαπατηθεί από την τράπεζα όταν πούλησε την εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas το 1994. Αντί να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, το υπουργείο Οικονομίας επέλεξε να καταφύγει σε διωτική διαιτησία.

Η Δικαιοσύνη ακύρωσε τη διαιτησία αυτή λόγω απάτης, μια απόφαση που επικυρώθηκε την Πέμπτη από το Εφετείο.

Στην ποινική πτυχή της υπόθεσης, έξι πρόσωπα κατηγορούνται για απάτη από συμμορία και σφετερισμό κεφαλαίων ή συνέργεια, μεταξύ των οποίων ο Μπερνάρ Ταπί, ο δικηγόρος του, Μορίς Λαντούρν και ένας από τους τρεις διαιτητές, ο Πιέρ Εστού.
Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: