Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα «αποκαλύπτει» το Spiegel

Συνεδρίαση του EurogroupΤρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα με αυστηρότερους όρους και ελέγχους μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, αναφέρει η ιστοσελίδα του «Der Spiegel» στην οποία προδημοσιεύεται ρεπορτάζ του αυριανού τεύχους.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στο EuroWorkingGroup της περασμένης Πέμπτης ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης προχώρησαν σε...  αποφάσεις για τη χορήγηση ενός τρίτου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.
Μάλιστα, το «Der Spiegel» επισημαίνει πως ο ΕΜΣ έχει στη διάθεσή του δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας, αλλά η Ελλάδα χρησιμοποιήσει αυτό που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης θα τεθούν περίπου 10 δισ. ευρώ από τον ΕΜΣ, ο οποίος, όπως σημειώνεται, δεν θα χρειαστεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα, καθώς θα ανακατανεμηθούν ποσά του δεύτερου πακέτου βοήθειας, που προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεν χρειάστηκαν τελικά.
Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο EuroWorkingGroup συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, Τάσος Αναστασάτος και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: