Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Το ηχηρό μήνυμα «Rethink Money» της Ε.Ε στην Αθήνα


Ούτε ένα ευρώ δεν θα λάβουν από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα τη περιόδου 2014-2020 τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου και ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής».

Η απένταξη των δυο έργων από το ΕΣΠΑ έρχεται κατόπιν σχετικού τελεσιγράφου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με...
«Το Βήμα», η Κομισιόν έκρινε πως τα εν λόγω έργα είναι «διακοσμητικά» και δεν είναι δυνατόν να συγχρηματοδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια τη στιγμή που εκκρεμεί η κατασκευή σημαντικών υποδομών και η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας. Όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ, ειδικά για την περίπτωση της Πανεπιστημίου, όπου θα γινόταν και επέκταση της γραμμής του τραμ, η Κομισιόν φέρεται να κρίνει πως πρόκειται για «περιττό» έργο, καθώς συμπίπτει με τη γραμμή του Μετρό.

Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτήν την εξέλιξη την οποία και ανέμενα εδώ και καιρό. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια απλή πρόταση όπως το "Rethink Athens" έλαβε τόσο μεγάλη δημοσιότητα, λες και αποτελούσε το νέο εθνικό όραμα. Πετάχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην «επικοινωνία» του project, γι' αυτό και σήμερα οι πρώτοι που πενθούν είναι συγκεκριμένοι, hipster και μη, εκδότες.

Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα τι δουλειά έχουν τα ιδρύματα στην επιβολή συγκεκριμένων πολιτικών και επιλογών σε μια πόλη, πόσο μάλλον όταν δεν σκοπεύουν να βάλουν ούτε ένα ευρώ για την υλοποίηση των έργων.

Θα αποτελούσε ντροπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει φαραωνικά έργα στην Αθήνα, την ώρα που η υπόλοιπη χώρα αντιμετωπίζει τεράστια πραγματικά προβλήματα υποδομών. Λυπάμαι που βρέθηκαν πολιτικοί να διεκδικήσουν κατά προτεραιότητα ευρωπαϊκά κονδύλια γι' αυτούς τους σκοπούς.

Γενικά, σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για όσους αισθανόμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Γλιτώσαμε από μια φοβερή σπατάλη, σωθήκαμε από μια νέα γενιά επιχορηγούμενων από το ΕΣΠΑ «ευεργετών». - See more at: http://www.parapolitiki.com/2014/11/to-ixiro-minima-rethink-money-ee-stin-athina.html#sthash.IRlec3q3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: