Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο Γ. Καρατζαφέρης

Την ομόφωνη παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για δύο κακουργήματα αποφάσισαν οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων. Τα κακουργήματα που του αποδίδονται αφορούν... την ανειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες» και την παράνομη κατοχή offshore εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής καταλόγισαν ευθύνες στους ορκωτούς ελεγκτές, που δεν βρήκαν τις offshore του προέδρου του ΛΑΟΣ, τις ελεγχόμενες καταθέσεις του, αλλά και τον πραγματικό ιδιοκτήτη των ακινήτων.
Αίσθηση προκάλεσε και η καταγγελία της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που επισήμανε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης πιθανότατα έχει στην κατοχή του και τρίτη off shore εταιρεία.
Από την πλευρά τους, στη Νέα Δημοκρατία νίπτουν τας χείρας τους για τη γνωστοποίηση, σ’ αυτή την πολιτική συγκυρία, όπου τα πράγματα είναι απολύτως ρευστά για τη συγκυβέρνηση, του σκανδάλου για τη συμμετοχή του Γ. Καρατζαφέρη σε offshore εταιρεία ως αποδέκτη μίζας 1,6 ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στο κυβερνητικό κόμμα δεν δίνουν καμία απάντηση γιατί, μέσω μάλιστα ανώνυμης επιστολής, διερευνήθηκε τώρα το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΛΑΟΣ, όταν μόλις λίγες εβδομάδες πριν το ερώτημα ήταν αν ο Γ. Καρατζαφέρης θα παρίστατο στις εκδηλώσεις για τα 40ά γενέθλια του κόμματος που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής.
Σε κάθε περίπτωση, μία ενδεχόμενη φυλάκιση του Γιώργου Καρατζαφέρη αναμένεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο στους ψηφοφόρους του, με εικαζόμενο αποτέλεσμα την ενίσχυση της Ν.Δ.  με την «εξαφάνιση» των συνενοίκων της «δεξιάς πολυκατοικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: