Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εκ Παρισίων ορμώμενοι και εφορμούντες οι τροϊκανοί

Το κρίσιμο ραντεβού της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικα στο Παρίσι μονοπωλεί το σύνολο σχεδόν του έντυπου Τύπου την Τρίτη, καθώς αναμένονται κρίσιμες εξελίξεις αναφορικά με την έκβαση του ελληνικού προγράμματος αλλά και της εξασφάλισης της νέας δόσης, με το βλέμμα της Αθήνας να είναι στραμμένο στην 8η Δεκεμβρίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.
Η... συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι, με την ελληνική πλευρά να ετοιμάζει, κατά πληροφορίες, δέσμη αντισταθμιστικών μέτρων απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Μας ράβουν κοστούμι στο Παρίσι», επισημαίνει στο κύριο άρθρο της η «Εφημερίδα των Συντακτών», με τις Βρυξέλλες να απαιτούν πρόσθετα μέτρα, προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. «Δεν πείθουν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι δεν θα συμφωνήσει σε νέα επώδυνα μέτρα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στο Παρίσι», τονίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Παράλληλα, και υπό το βάρος των εξελίξεων αυτών «η κυβέρνηση εξετάζει επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» που τιτλοφορείται: «Ράβουν στο Παρίσι, κόβουν στην Αθήνα». Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι θα υπάρξει «ολική συμφωνία για τα μέτρα της αξιολόγησης και το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει την πιστωτική γραμμή, καθώς και ενισχυμένη συμμετοχή του ΔΝΤ», επικαλούμενη τη σχετική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά και τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με καυτό δεκάλογο η τρόικα στο Παρίσι», γράφει το σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων», όπου επισημαίνεται η εκτίμηση των δανειστών πως «υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές». «Αγκάθια» παραμένουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

«Κρίσιμο ραντεβού στο Παρίσι», γράφει η «Καθημερινή», υποστηρίζοντας ότι «κυβέρνηση και τρόικα αναζητούν κοινά σημεία για την αξιολόγηση και την επόμενη ημέρα».

«Ραντεβού για συμφωνία στο Παρίσι», επισημαίνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Έθνος» και περιγράφει το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επιθυμίας για «μια νέα πιστωτική γραμμή στήριξης μέσα στο Δεκέμβριο».

Με τίτλο «Ρώσικη ρουλέτα στο Παρίσι» κυκλοφορεί η «Δημοκρατία» της Τρίτης, η οποία κάνει λόγο για «σκοτάδι στην πόλη του φωτός», ενώ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση και τρόικα κινούνται σε ‘ουδέτερο’ έδαφος για νέα επαχθή μέτρα».

Με το Ασφαλιστικό ασχολείται ο σημερινός «Ριζοσπάστης», ο οποίος γράφει στο κύριο άρθρο του: «Σκληρό αντιλαϊκό πακέτο ετοιμάζουν στο Ασφαλιστικό».

Τέλος, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», κάνει λόγο για «48ωρο ντέρμπι κυβέρνησης – τρόικα στο Παρίσι», ενώ αναφέρεται και στα «6 email-βόμβα της τρόικα για τα εργασιακά», τα οποία αναφέρονται στις απόρρητες συνομιλίες της 6ης Νοεμβρίου, οι οποίες διέρρευσαν στον Τύπο.tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: