Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Καταρρέουν οι κόκκινες γραμμές, εκτοξεύεται ο ΦΠΑ

Ουρές στην εφορία
Σχέδιο αύξησης του υπερμειωμένου ΦΠΑ από 6,5% σε 8-10%, η οποία θα παρασύρει προς τα πάνω τις σχετιζόμενες υπηρεσίες και προϊόντα.
Νέες επιβαρύνσεις για καταναλωτές και ασφαλιστικά ταμεία στα φάρμακα. Χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία λόγω αύξησης των τιμών. Πλήγμα για τους κατοίκους και την οικονομία των μικρών νησιών.
Αυξήσεις φωτιά θα επέλθουν επίσης στις... τιμές των εφημερίδων, των εντύπων, στα εισιτήρια θεάτρου και σε όλα τα προϊόντα που διακινούνται σε ακριτικές περιοχές και νησιά.
Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες, Παρασκευή, να εγκαταλείψει την «κόκκινη γραμμή» του ΦΠΑ 6,5% εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων των δανειστών.
Την ίδια ώρα περίπου 3,5 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου «ζυγίζουν» τα οφέλη και τα αρνητικά της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων, ενώ 40.000 από αυτούς έχουν υποβάλει ήδη ηλεκτρονικά αιτήσεις.
Η χθεσινή μέρα ήταν εφιαλτική καθώς, παράλληλα με την πρώτη δόση που έπρεπε να καταβάλουν όσοι υπέβαλαν αίτηση στις αρχές της εβδομάδας, έληξαν και οι προθεσμίες για την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.
Με προσαύξηση φόρου 0,73%, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και 28,76% μετά από δύο χρόνια κινδυνεύουν όσοι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτη την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος.

*Αναλυτικά το ρεπορτάζ των Μάριου Χριστοδούλου, Κώστα Τσάβαλου στις σελ. 75,76 στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: