Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν ξεχνάμε» τον Παύλο Φύσσα (KillahP)

sunauliafissas5
Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Συντάγματος για τη μεγαλειώδη συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που πριν ένα χρόνο δολοφονήθηκε από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Οι φίλοι του Παύλου και αντιφασίστες έστειλαν ειρηνικά το μήνυμά τους, κατά του φασισμού.
Οι τραγουδιστές ένωσαν ...τις φωνές τους, με σκοπό να τιμήσουν τον νεαρό τραγουδοποιό, που δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.
sinauliafissa2
Πάνω από 30 καλλιτέχνες συμμετείχαν στην συναυλία, κατά του φασισμού. Μεταξύ άλλων και οι: Δ. Πουλικάκος, Γ. Γιοκαρίνης, Σπ. Γραμμένος, Ν. Ζιώγαλας, Λαθρεπιβάτες, Γ. Χαρούλης, Μπ. Στόκας και Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell.
sinauliafissa3

Τη συναυλία διοργάνωσαν «οι φίλου του Παύλου Φύσσα» και μεταδόθηκε ζωντανά σε πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό, από το The Press Project και την ertopen.
Στην συναυλία παρέστησαν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα.
sinauliafissa1
Ο κόσμος που από νωρίς έκανε αισθητή την παρουσία του στην πλατεία, φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας.
sunauliafissas4
Κλειστός ήταν από τις 4 το απόγευμα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας.
sunauliafissas
Το απόγευμα της Πέμπτης, δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο Κερατσίνι. Η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα κατέληξε στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης, όπου ακούγονταν, μεταξύ άλλων, τραγούδια του Παύλου Φύσσα. Η μία πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.15, την ώρα που στους δρόμους του Κερατσινίου σημειώνονταν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: