Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: Στην πολιτική η κακή ηθοποιία πληρώνεται


Με συνεχείς αναφορές και επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς την ομιλία του, μέσω της οποίας έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στην παράταξη αλλά έκανε...
παράλληλα και άνοιγμα προς τα δεξιά και το κέντρο. «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε νεοδημοκράτες», είπε μεταξύ άλλων από το βήμα της εκδήλωσης στη Χαλκιδική για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.






Ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας άνοιγμα προς τα δεξιά, επικαλέστηκε τη θρησκεία και την «εθνική μνήμη» επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για ψευτοπροοδευτικό που ενώ θεωρεί βαρίδι τη θρησκεία «τρέχει για προσκύνημα πότε στο Άγιο Όρος και πότε στο Βατικανό». «Στην Ευρώπη κυριαρχούν οι χριστιανοδημοκρατικές αξίες», δήλωσε, υποστηρίζοντας πως «μέχρι πριν λίγους μήνες «οι προοδευτικοί ήταν αλληλέγγυοι με τους φονταμενταλιστές, που κυνηγούν τους χριστιανούς».

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό. «Έκαναν καμπάνια για μια Ευρώπη χωρίς σύνορα. Κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται στον κόσμο και θα καταλάβετε ποιοι διαψεύστηκαν ξανά και ξανά και ποιοι δικαιώθηκαν ξανά και ξανά», είπε και σημείωσε: «Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα είναι μια φράση πολύ βαριά για μας. Για άλλους μπορεί να μη σημαίνει πολλά πράγματα. Κάποιοι το θεωρούν πολύ συντηρητικό. Αν μας λένε συντηρητικούς, το δεχόμαστε γιατί θέλουμε να συντηρήσουμε τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο Είδαμε και τους ψευτοπροοδευτικούς, που προσπαθούν να αλλοιώσουν την εθνική μνήμη. Μάταιος ο κόπος τους».
















Όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν περιορίστηκε στο άνοιγμα προς τα δεξιά. Ο πρωθυπουργός στράφηκε και προς το κέντρο, αφού πρώτα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη, εμείς είμαστε η παράταξη του εκσυγχρονισμού», είπε με σαφείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ των Σημίτη και Βενιζέλου, μια δήλωση που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο. «Τις μεγαλύτερες νίκες δεν τις έχουμε δει ακόμα. Οι μεγαλύτερες νίκες είναι μπροστά μας και θα τις διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια και τη φλόγα που έχουμε μέσα μας. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία, ζήτω η ΟΝΝΕΔ», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ, τον Ράλλη, τον Αβέρωφ, τον Μητσοτάκη και τον Έβερτ, ενώ αναφορά έκανε και στον Κώστα Καραμανλή. «Λάθη έγιναν στο παρελθόν, αλλά εμείς δεν είπαμε ποτέ, λεφτά υπάρχουν. Η ΝΔ άσκησε υπεύθυνη αντιπολίτευση», είπε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση, γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να γίνει». Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «υπονομεύει, και είναι ολέθριο αυτό, τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». «Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν», τόνισε. Στην πολιτική η κακή ηθοποιία πληρώνεται, είπε
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: