Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Δημόσιο

adedy31_08
Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία. Συλλαλητήριο στις 9.30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου ...
εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Εικοσιτετράωρη απεργία στον δημόσιο τομέα έχει προκηρύξει για σήμερα (Τρίτη) η ΑΔΕΔΥ μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή της από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
H απεργία έχει στόχο την αποστολή ενός ισχυρού μηνύματος κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που «συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο με συνεχείς απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».
katharistries-adedyΠαράλληλα, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».
Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του Άρειου Πάγου, στις 09.30, οπότε θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους τον δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.
«Μια αρνητική απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τους σχολικούς φύλακες», επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συμμετέχει στην απεργία, μαζί με τις ΟΛΜΕ και πλήθος άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων.
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
nosokomeioΤο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Απολύσεις και με… εισαγγελέα
Η αντιπαράθεση γύρω από τον «επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων καλά κρατεί. Στο «στόχαστρο» της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένουν οι αιρετοί που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα βλέμματα στρέφονται στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της πλειοψηφίας να «μπλοκάρει» τη διαδικασία.
Οι προθέσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εφαρμοστούν οι «μεταρρυθμίσεις» του με όποιο κόστος είναι εμφανείς. Στο ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης αναφέρθηκαν, σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ, τόσο ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: