Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τώρα λένε στον Σαμαρά (ο Μητρόπουλος του ΔΟΛ) να κόψει τα blogs και τα στελέχη του να πετάξουν τα κομπιούτερ!...

kourdistoportokali
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος στα “Νέα” καταλήγει σε σχετικό κομμάτι που έγραψε χθες για τα εσωτερικά της ΝΔ: « Η εξήγηση έχει να κάνει µε µια άλλη παιδική αρρώστια των κοµµάτων όταν έχουν νέο αρχηγό. Μετά την περίοδο µέλιτος, ταυτοποιούνται οι συνεργάτες του νέου προέδρου και ξεκινάει το ροκάνισµα. Η αλήθεια είναι πως... οι σαµαρικοί προσφέρονται. Στη Ν.∆. είναι σαν το λάδι µέσα στο νερό. Ο καθένας είναι και µια ιστορία που συχνά θυµίζει την ιστορία της συντηρητικής παράταξης και τους εσωκοµµατικούς της εµφυλίους. Οσο κι αν φαίνεται παράξενο, το ∆ιαδίκτυο τα έχει οξύνει όλα αυτά. ΜΕΡΑ – ΝΥΧΤΑ τα στελέχη της Ν.∆. είναι στα blogs. Οι µεν διαβάζουντα blogs των δε. Μην απατάσθε: blogs έχουν πλέον όλοι. Και οι σαµαρικοί και οι καραµανλικοί και οι άλλοι. Πολλή φαιά ουσία έχει αναλωθεί ώστε να µαντέψουν οι µεν τα ψευδώνυµα των δε και να φανεί ποιος «στολίζει» ποιον στην ιστοσελίδα τίνος. Ολααυτά λειτουργούν αποσταθεροποιητικά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: αν ο Αντώνης δεν τους πάρει τα κοµπιούτερ – συγγνώµη, αν δεν τους κόψει το ∆ιαδίκτυο – η Ν.∆. δεν πρόκειται να ηρεµήσει.»

Πίστευα –εσφαλμένα- ότι έχει εξαντληθεί όλη η γκάμα παραινέσεων και συμβουλών προς τον Σαμαρά. Τώρα πάμε σε πιο προχωρημένες ατάκες: “Να τους κόψει το διαδίκτυο”

Μόνο; το τσιγάρο να τους κόψει, το junk food, να τηλεφωνεί μετά τις 23:00 να βλέπει ποιοι ξενυχτάνε και κάθε πρωί να κάνει αναφορά του κόμματος με οπλασκήσεις στον παράδρομο της Συγγρού. Όποιοι είναι «αναφερόμενοι» θα δέχονται και τις αντίστοιχες ποινές: 10ήμερη αποχή από τα τηλεοπτικά πάνελ, καθημερινή παρουσία στη Βουλή (και τις αργίες) για ένα εξάμηνο, υποχρεωτική ακρόαση των λόγων του νυν Πρωθυπουργού και δημιουργία επιμυθίων…

Πάντως τώρα τελευταία βλέπω μια εξέλιξη: δεν κατονομάζονται τα sites & τα blogs. Αναφέρονται αόριστα, να μη γίνεται και –έστω γκρίζα-διαφήμιση.

Όλα τα λεφτά όμως είναι η παρομοίωση: «οι Σαμαρικοί είναι σαν το λάδι μέσα στο νερό». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι έχοντας χαμηλότερο ειδικό βάρος βγαίνουν στην επιφάνεια; Ότι είναι τόσο διακριτοί;

Η ουσία είναι ότι αν εξαιρέσεις κάποιες μειονότητες, οι οποίες αρέσκονται –δευτερευόντως- στη λατρεία συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων λόγω εξωτερικής εμφάνισης (πχ οι λάτρεις του Μισέλ), η ΝΔ μετατρέπεται από συνομοσπονδία σε κόμμα. Και αυτό μάλλον ενοχλεί. Δεν υπάρχουν Σαμαρικοί, δεν υπάρχουν Σαμαροφύλακες. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κοινές αξίες, σε κοινές αρχές, δημιούργησαν και επικαιροποιούν ένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το επαχθές Μνημόνιο υπό μία στιβαρή ηγεσία.

Οι «Σημιτικοί» για παράδειγμα, υποτίθεται ότι προστάτευαν τον πρώην πρωθυπουργό από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Στη ΝΔ τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει “αντικείμενο” διαχωρισμού σε “στρατόπεδα”, ούτε «υποκείμενο» για τη δημιουργία εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Και με τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται οι ελάσσονες διαφωνίες είναι περιττή πολυτέλεια. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και με εμφανή στόχο να παρουσιάσουν ένα κόμμα βαθιά διχασμένο. Οι διαχωρισμοί σε -ικούς πέρα από την κατανόηση της κομματικής ιστορίας, είναι διαστρεβλωτικοί, αποπροσανατολιστικοί και βαθιά στερεοτυπικοί.

Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς -οι έχοντες το IQ του Φόρεστ Γκαμπ- ποια είναι τα δήθεν αντιμαχόμενα στρατόπεδα; οι «καραμανλικοί» δεν μιλάνε, οι του Σουφλιά δεν ακούν, οι -κάποτε -της Ντόρας «δεν βλέπουν» για να μην πάνε στη ΔΗΣΥ, του Σιούφα ως αρειμάνιοι καπνιστές δεν έχουν «όσφρηση», η επιλεγόμενη και «φιλελεύθερη» ομάδα πάσχει στην “αφή” των κοινωνικών διαδικασιών…

Άρα; Ο Σαμαράς είναι κυρίαρχος και οδηγός των εξελίξεων. Δεν υπάρχει δεύτερος πόλος.

Αλλά ορισμένοι δεν πτοούνται. Θα τον δημιουργήσουν, θα τον εφεύρουν για να τον πατρονάρουν…

Όνειρα εαρινής νυκτός στην πρώην Χρήστου Λαδά…

Μικρός Οδυσσέας
Συνεχίζεται

Απολύσεις στον Σκάι


Άρχισαν τα όργανα στον Σκάι. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 7 απολύσεις κυρίως... τεχνικοί (σκηνοθέτης, κάμεραμαν, ροή κτλ) ανάμεσα τους και ο Άρης Χατζηστεφάνου αλλά και Όλγα Λασκαράτου από Μελωδία. Οι απολύσεις αναμένεται να φτάσουν σήμερα στις 15, ενώ ακούγεται για άλλες τόσες και αύριο.
enimerosi24
Συνεχίζεται

H Ν.Δ. έμεινε από ζεστό χρήμα

parapolitika
Ενα βήμα πριν το κραχ βρίσκεται η Ν.Δ. καθώς, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του apokalypseis.gr ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και κορυφαία στελέχη έχουν ξεκινήσει μία προσωπική οικονομική εκστρατεία για...
να συγκεντρώσουν χρήματα καθώς το κομματικό ταμείο είναι...μείον! «Η Ν.Δ δυσκολεύεται μήνα με το μήνα ακόμα και να... καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων στο κόμμα ενώ έχει ανοίξει επικίνδυνα το χρέος της απέναντι σε προμηθευτές και άλλους πιστωτές», εξηγούσε ένα εκ των κεντρικών στελεχών του κόμματος, αφήνοντας, μάλιστα, αιχμές στην οικονομική διαχείριση και τον υπερδανεισμό επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως την οικονομική κατάσταση του κόμματος επιβάρυνε σημαντικά το τελευταίο δάνειο, ένα μεγάλο μέρος του οποίου καταναλώθηκε για την μετεγκατάσταση στα νέα υπερπολυτελή γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, όπου μόνο τα ενοίκια που καταβάλλονται ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ ετησίως!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συζήτησε το οικονομικό πρόβλημα με γνωστούς επιχειρηματίες, στο πλαίσιο κοινωνικών επαφών του. Ειδικότερα, ζήτησε οικονομική στήριξη από επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού και της ναυτιλίας, με την οικογένεια του οποίου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια στενές φιλικές σχέσεις.

Η Ν.Δ. βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση δεδομένου ότι έχει προεξοφλήσει τις κρατικές επιχορηγήσεις των επομένων ετών για να λάβει τραπεζικά δάνεια, ενώ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με το επίσης υπερχρεωμένο ΠΑΣΟΚ, που, όμως, ως κυβέρνηση κατορθώνει να έχει «κύκλο εργασιών» και επιρροή σε επιχειρηματικούς κύκλους για να εξασφαλίζει οικονομική βοήθεια.

Βεβαίως, το ερώτημα είναι πως τα δύο μεγάλα κόμματα που δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα του...οίκου τους και είναι υπερχρεωμένα, μπορούν να βρουν λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.



ΑΞΙΖΕΙ: Ο διευθυντής του κόμματος Θανάσης Σκορδάς λέγεται ότι χτύπησε καμπανάκια, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρξει περικοπή στους μισθούς.

Ακούγεται ότι η Ν..Δ έχει προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2017.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ακόμη δεν έχουν εξωφληθεί οι διαφημίσεις που είχαν δοθεί σε κανάλια και εφημερίδες κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές;
Συνεχίζεται

ΞΗΛΩΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ


fimotro
Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του έργου μηχανογράφησης των νοσοκομείων έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Γνωστοποίησε ότι ... έχουν ήδη αντικατασταθεί δέκα διοικητές νοσοκομείων που δεν έπιασαν τους στόχους που τους είχαν τεθεί, ενώ...
σύντομα αναμένεται να αντικατασταθούν ακόμη είκοσι, αν δεν ανεβάσουν ταχύτητα. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι 102 νοσοκομεία έχουν προχωρήσει στην πλήρη μηχανογράφηση των στοιχείων τους, 26 δυσκολεύονται να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία και τρία αδυνατούν προς το παρόν. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής.

Συνεχίζεται

QUIZ: Ποιος σοβαρός ραδιοφωνικός σταθμός σταματάει τη νυχτερινή ενημέρωση;


Τέλος η ενημέρωση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε γνωστό ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, μετά από απόφαση της διοίκησής του, στο πλαίσιο των περικοπών.

Η βάρδια μετά τα μεσάνυχτα κρίθηκε αχρείαστη, ενώ ...υπήρξε και πρόβλημα στην αναζήτηση του ατόμου που θα την κάλυπτε καθώς δεν θα έπαιρνε επίδομα νυχτερινής εργασίας, παρά το γεγονός ότι θα εργαζόταν αποκλειστικά νύχτες.

Η απόφαση αυτή θεωρείται πλήγμα για την αξιοπιστία του σταθμού, ενώ υπάρχουν και φόβοι στους εργαζόμενους ότι πίσω από την απόφαση κρύβονται προθέσεις περικοπών και στο προσωπικό.

Πιθανότατα σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που θα μεταδοθούν νυχτερινά δελτία από τον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό.
parapolitika
Συνεχίζεται

Στο συνέδριο του Κουβέλη θα μιλήσει σε λίγο ο Παπανδρέου!

nonews-news
Νέα σενάρια περί "φλερτ" κυβέρνησης-Δημοκρατικής Αριστεράς αναμένεται να πυροδοτήσει... η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να απευθύνει σήμερα χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη. Η παρουσία Παπανδρέου ανακοινώθηκε πριν λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, η ομιλία είχε γραφτεί μέρες πριν...
Συνεχίζεται

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη


Συστήνονται Επιτροπές Φιλανθρωπικής Στήριξης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για τη στήριξη οικογενειών με τρόφιμα και ρούχα
Κ. Αγοραστός: «Υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη και πολλοί Θεσσαλοί που θέλουν να ... προσφέρουν αρκεί να είναι σίγουροι ότι οι δωρεές καταλήγουν εκεί που πρέπει. Ως Περιφερειακή...
Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε στη δύναμη, την ανθρωπιά, το μεγαλείο ψυχής των Θεσσαλών».

Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας πρόκειται να συσταθούν Επιτροπές Φιλανθρωπικής Στήριξης ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης, που δημιουργήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Στόχος της επιτροπής είναι η συγκέντρωση ένδυσης, υπόδησης, αλλά και τροφίμων για τις οικογένειες που χρειάζονται υποστήριξη.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που σήμερα απειλείται στη Θεσσαλία», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου και του πατρός Αχίλλειου Τσούτσουρα, ως εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

«Έχουμε την θέληση να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας, ενεργοποιώντας την τοπική κοινωνία και σε στενή συνεργασία πάντοτε με την Εκκλησία. Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν αρκεί βεβαίως να είναι σίγουροι ότι οι δωρεές καταλήγουν εκεί που πρέπει αλλά και φυσικά να υπάρχει ένας φορέας που να συντονίζει», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, με στόχο πάντα να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή πιστεύουμε στη δύναμη, την ανθρωπιά, το μεγαλείο ψυχής των Θεσσαλών».

Εξηγώντας το σκεπτικό με το οποίο κινήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, επεσήμανε: «Με τα πρόσφατα ανησυχητικά στοιχεία που ήρθαν στο φως στη δημοσιότητα και κατατάσσουν τη Θεσσαλία έκτη σε επίπεδο ανεργίας και όγδοη σε επίπεδο φτώχειας, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κρίνεται πιο αναγκαία και πιο επίκαιρη από ποτέ. Δεν ερχόμαστε να υποκαταστήσουμε το έργο το οποίο ούτως ή άλλως θα πρέπει να κάνει το κεντρικό κράτος. Όμως, δεν θα πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε έρμαιο των καταστάσεων. Μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά ξεπερνάμε τα όρια της απλής φιλανθρωπίας και μαθαίνουμε να μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά να προσφέρουμε και μάλιστα, να προσφέρουμε όταν οι ώρες το ζητούν. Τότε επιλέγουμε να δράσουμε ομαδικά, συλλογικά χάριν του κοινού αυτού οράματος Επιβάλλεται, λοιπόν, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να ενισχύσουμε την προσφορά και τη στήριξη σε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο που να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ανθρώπων στον τομέα της προσφοράς. Γι’ αυτό, χρειάζεται ο εθελοντισμός να μπει πραγματικά στη ζωή μας.

Παράλληλα, ευχαριστώ θερμά τη Μητρόπολη για την αμέριστη συμπαράστασή της, αφού ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και ο ίδιος ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον να στηρίξει την προσπάθεια και το έργο μας.

Ευχαριστώ επίσης τις κυρίες της Επιτροπής που, κινούμενες από αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς, έχουν διάθεση να προσφέρουν τα μέγιστα για τους συνανθρώπους μας που χρίζουν πραγματικής βοήθειας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω μια ευχή. Όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο, να στηρίξουμε τον εθελοντισμό ακόμα περισσότερο, για να γίνει η χώρα μας πιο ανθρώπινη και πιο αισιόδοξη. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τις επιχειρήσεις της περιοχής, παρόλο που γνωρίζουμε ότι διανύουμε περίοδο κρίσης και αντιμετωπίζουν και οι ίδιες δυσκολίες, αλλά και τους ιδιώτες, να ενισχύσουν το έργο της Επιτροπής με την προσφορά ρούχων, τροφίμων κ.α.» .

Ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης στην Επιτροπή, ο πατήρ Αχίλλειος Τσούτσουρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τη χάρη του Θεού ξεκινούμε να δώσουμε μία ανάσα παρηγοριάς προς τους πτωχούς και πονεμένους αδελφούς μας. Η Εκκλησίας συμμετέχει στην Επιτροπή για να συνδράμει στην προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, προκειμένου να ανακουφισθούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και γι΄ αυτό κάθε ανάλογη δράση που αναλαμβάνεται είναι πολύ σημαντική».

Η Επιτροπή Φιλανθρωπικής Στήριξης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα λειτουργεί υπό τον συντονισμό της κας Βασιλικής Φώλια και θα συμμετέχουν οι κυρίες Ελένη Κατσαούνη, Βικτωρία Λάππα, Μαρία Σπύρου, Δήμητρα Τουρσουνίδου, Μάγδα Βουκαλίδου, Ελένη Κατσαντώνη και Ελένη Αστάρα.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχει, εκ μέρους της Μητρόπολης, ο πατήρ Αχίλλειος Τσούτσουρας

Συνεχίζεται

Ο Δόκτωρ Τζέκιλ και ο κύριος Χάιντ


Αυτοί οι απίθανοι που κυβερνούν αυτή τη χώρα και δη ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μοιάζουν τόσο πολύ με τον Δόκτωρ Τζέκιλ και τον κύριο Χάιντ.

Ο υπουργός λοιπόν, τις τελευταίες δύο ημέρες, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, λέει ότι βγαίνουμε από την κρίση, η ύφεση υποχωρεί, υπάρχει αισιοδοξία και πολλά άλλα τέτοια. Τι να πει άλλωστε, αν έλεγε κι αυτός ότι... βουλιάζει το καράβι θα έπρεπε πρώτα να έχει ο ίδιος πηδήξει απο αυτό.

Αλλά και ο πρωθυπουργός, χθες, στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι «βαδίζουμε προς το τέλος της ύφεσης» επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει και το τέλος της κρίσης και των προβλημάτων».

Και για να θυμηθεί πόσο… fitness είναι ζήτησε από τους υπουργούς να οπλιστούν με υπομονή και αποφασιστικότητα, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τρέχουμε σε μαραθώνιο».

Αυτό λοιπόν είναι το πρόσωπο του Δόκτωρ Τζέκιλ γιατί ξαφνικά εμφανίζεται και ο κύριος Χάιντ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου λοιπόν, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι είναι… αποτυχημένος. Όχι ότι το είπε έτσι, αλλά παραδέχθηκε πως το έλλειμμα θα είναι πάνω από το 9,5% που ήταν ο στόχος, ο αναθεωρημένος όχι ο παλιός διότι αυτός έκανε λόγο για έλλειμμα κάτω από 8%. Από το πρώτο Μνημόνιο δηλαδή θα έχουμε μια απόκλιση της τάξης των 2 και πάνω μονάδων του ΑΕΠ ή περί τα 5 δις ευρώ.

Απέτυχε λοιπόν ο κ. υπουργός να υλοποιήσει ακόμη και τον μίνιμουμ στόχο για μείωση του ελλείμματος. Όμως, γι’ αυτό δεν πήραμε τόσα μέτρα, δεν θυσιάσαμε τόσα πολλά; Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τώρα ότι απέτυχε και πρέπει να επιβάλει κι άλλα μέτρα;

Έτσι, λοιπόν και η τρόικα από την ερχόμενη Τρίτη θα έρθει «γκαζωμένη» γιατί τίποτε δεν έχει γίνει σωστά. Ούτε το έλλειμμα, ούτε οι αποκρατικοποιήσεις, ούτε το άνοιγμα των επαγγελμάτων, ούτε καν το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων. Όλα χύμα και στον αέρα.

Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να οργανώνει καθημερινά υπουργικά και διϋπουργικές για να δείξει δουλειά ενώ ετοιμάζει και μέτρα – φιέστες όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, για την οποία ακούμε κάθε χρόνο. Να μας πουν όμως από πού θα βρουν τα 200 και πλέον εκατ. που απαιτούνται, δε βρέθηκε κανείς.

Κατά τα λοιπά, η διυπουργική είχε και πάλι σούπα με ολίγο πιπεράκι. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου ένα ακόμη νομοσχέδιο – σκούπα που θα περιλαμβάνει το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων, αναπτυξιακά μέτρα (για ακόμη μια φορά) και πιθανότατα τα σχέδια για την ακίνητη περιουσία. Επίσης, θα προβλεφθούν και οι τρόποι που θα πρέπει να βρεθούν 1,7 δις ευρώ για τη μαύρη τρύπα του 2011, που όμως, τελικά μπορεί να φτάσει τα 2,5 δις.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμφωνήθηκε ότι αυτό θα εξειδικεύεται ανά έτος ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να κρατήσει τη στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές, δηλαδή δίκτυα ΔΕΗ, νερά κ.λπ. Να δούμε τι επενδυτής θα βρεθεί με τέτοιες προϋποθέσεις.

Αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση του ρόλου του επιτρόπου των τραπεζών, δηλαδή του αντιπροσώπου του κράτους στις τράπεζες που έχει βοηθήσει οικονομικά.

Ο ρόλος του ενισχύεται, πρώτον, μέσω της απόκτησης του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες των τραπεζών, με τις τελευταίες να υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες, εφόσον ζητηθούν, και, δεύτερον, μέσω της ενίσχυσης του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) του επιτρόπου σε στρατηγικές αποφάσεις των τραπεζών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι υπάρχουν επικρίσεις σχετικά με τη στάση του επιτρόπου στην πρόσφατη αποτυχημένη συγχώνευση Εθνικής με Alpha.
antinews
Συνεχίζεται

Απίστευτη ομολογία από δημοσιογράφο του Mega: Εμείς μοντάραμε και διοχετεύσαμε το βίντεο Βενιζέλου!


Εντέλει το Mega φαίνεται ότι πασχίζει να ξεπεράσει τις καταγγελίες του διαδικτύου περί φιλοκυβερνητικής στάσης. Αυτό που είπε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης είναι δύσκολο να το χωνέψει και ο χειρότερος πολέμιος του καναλιού.

Όλα ξεκίνησαν χθες, μετά το ... σφυροκόπημα Καμμένου εις βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου με τις απίστευτες καταγγελίες. Αναρτήσαμε λοιπόν τα πρακτικά της συζήτησης χωρίς περικοπές που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Διαβάστε τα εδώ: Σφυροκόπημα Καμμένου σε Βενιζέλο: Είσαι υφιστάμενος του Πάγκαλου!

Ενώ λοιπόν οι καταγγελίες Καμμένου θα έφταναν για 10 πρωτοσέλιδα, ξαφνικά οι τηλεθεατές και πολλοί αναγνώστες μας ειδοποίησαν ότι η ΝΕΤ αλλά και το newsbeast έπαιξαν ένα βιντεάκι δύο λεπτών, που μάλιστα περιείχε μόλις 10” από την ομιλία Καμμένου! (και βέβαια, άφθονο Βενιζέλο).

Ψάξαμε να βρούμε ολόκληρο το βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα ή αλλού, όμως δεν υπήρχε πουθενά αναρτημένο. Έτσι επικοινωνήσαμε με τον βουλευτή για να του ζητήσουμε να μας στείλει ολόκληρο το υλικό. Εκεί αρχίζει το θέατρο του παραλόγου!

Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να πάρει το DVD της συνεδρίασης. Εκεί ενημερώθηκε ότι το υλικό είχε δοθεί σε συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου και ότι ο υπολογιστής “είχε πρόβλημα”, άρα θα ήταν αδύνατον να του το δώσουν επί τόπου. Όπως ήταν επόμενο, ο βουλευτής σκέφτηκε πως οι άνθρωποι του Βενιζέλου πήραν το βίντεο, το έκοψαν στα μέτρα τους και το μοίρασαν. Τα περί βλάβης προφανώς ήταν κατενάτσιο για να φύγει το θέμα από την επικαιρότητα ως είχε.

Έξω φρενών ο βουλευτής, ανέφερε το θέμα παρουσία δημοσιογράφων, στηλιτεύοντας αυτές τις προπαγανδιστικές πρακτικές (όπως πίστευε) του Βενιζέλου που μόνταρε βίντεο για να τα δώσει όπως τον εξυπηρετούσαν επικοινωνιακά.

Εκεί λοιπόν, σε μία απίστευτη κρίση ειλικρίνειας, σηκώνεται ο συμπαθής δημοσιογράφος του Mega, Δημήτρης Τάκης και λέει το απίστευτο: “Όχι, δεν το μόνταρε ο κύριος Βενιζέλος. Το έστειλε σε εμάς το MEGA και το μοντάραμε. Εμείς το δώσαμε στη ΝΕΤ και το Newsbeast σε αυτή την μορφή!!!”

Mas Ekanan Georgalades Aderfia!!!!
olympia.gr
Συνεχίζεται

Μέσα σε μία ημέρα η ραδιενέργεια αυξήθηκε 1.000 φορές!


Τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου-131 τα οποία βρέθηκαν στο θαλασσινό νερό στην περιοχή γύρω από τον σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ήταν 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο, την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για την ... υψηλότερη συγκέντρωση ραδιενεργού ουσίας που καταμετρήθηκε από την ώρα της έναρξης της πυρηνικής κρίσης στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα της επαρχίας Νταιίτσι, που προξενήθηκε από τον τεράστιο σε μέγεθος σεισμό και το γιγαντιαίων διαστάσεων τσουνάμι, που έπληξαν την περιοχή, στις 11 Μαρτίου.
Πάντως η μέτρηση των επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου-131 την Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί από την ίδια κυβερνητική υπηρεσία, ήταν 3.355 φορές υψηλότερη από τα επιτρεπτά όρια.

Παρουσιάζει δηλαδή αύξηση 1000 περίπου φορές μέσα στο τελευταίο 24ωρο, πράγμα που επιτείνει τις υποψίες για γενικευμένη πλέον διαρροή ραδιενέργειας από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες.
Συναγερμός έχει σημάνει και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι αυξημένα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο. Οι ιαπωνικές αρχές πάντως προς το παρόν δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν άμεσα την ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων που έχει επιβληθεί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης.

Ανησυχία σε Κίνα και ΗΠΑ

Σχεδόν σε όλη την Κίνα έχει ανιχνευτεί ραδιενέργεια μετά το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, αλλά τα επίπεδά της είναι πολύ χαμηλά και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση.

Ποσοστά ιωδίου 131 και καισίου 137 και 134 από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα σε αρκετές επαρχίες, αλλά και στο Πεκίνο, επισημαίνει το υπουργείο και προσθέτει πως οι τιμές είναι πολύ μικρές, δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν απαιτείται η λήψη προληπτικών μέτρων.
Η Κίνα απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τις εισαγωγές φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών από τις περιοχές κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Μικρό ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου-131, ανιχνεύθηκε και σε δείγμα γάλακτος, προερχόμενο από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις μετρήσεις της κυβερνητικής υπηρεσίας ελέγχου των συνεπειών της πυρηνικής κρίσης της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την Τετάρτη. Το ποσοστό που ανιχνεύθηκε ήταν " πάρα πολύ πιο χαμηλά από τα όρια ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, τόσο αυτών για τους ενήλικες, όσο και εκείνων για τα παιδιά ", αναφέρεται στην κοινή δήλωση, της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Διοίκησης Φαγητών και Τροφίμων.
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Συνεχίζεται

Πύραυλοι "ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ" κατά Ψυχάρη-Θέμου

kourdistoportokali
@ Ο εφοπλιστής αρνείται ότι μπήκε στην εφημερίδα, οι υπόλοιποι διαδίδουν το αντίθετο με κάθε τρόπο και το χρέος πάει από το κακό στο χειρότερο. Το γνωρίζουν, άραγε, οι ... εργαζόμενοι;

@ Ποιοι εργαζόμενοι, θα μου πείτε, αυτοί έχουν μετατραπεί σε αναλώσιμο υλικό, καύσιμο στο φιλόδοξο και αδηφάγο μοτέρ του εκδότη…

@ Ο κυρ Σταύρος, εν τω μεταξύ, έκοψε ξαφνικά τις κόντρες με τον κομιστή από τις ανώνυμες στήλες και πήρε πίσω όλα τα υπονοούμενα. Ποιος ξέρει γιατί…

@ Να 'ναι, άραγε, οι πολεοδομικές αδυναμίες του εξοχικού του -αυτές κοπανάει ο κομιστής, όταν θέλει να τον φοβερίσει - ή κάτι άλλο, το οποίο έπεσε στην αντίληψη του αντίπαλου στρατοπέδου;

@ Όπως κι εάν έχουν τα πράγματα, η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθ’ όσον δύο κατά γενική ομολογία εν δυνάμει πελάτες των δικαστικών αιθουσών διαπληκτίζονται δημοσίως κάτω από τα όμματα της κατά τα άλλα τυφλής Δικαιοσύνης…

@ Αναλογίζονται, άραγε, οι κυβερνώντες πόσο πολλαπλασιάζει η ένοχη σιωπή τους μπροστά στα κατορθώματα των εκδοτών την οργή του κόσμου;

@ Σήμερα, ένα πουλάκι μού διαμήνυσε ότι θα μου φέρει ντοκουμέντα για τις δραστηριότητες off-shore εταιρείας υπό την επωνυμία «white mast» γνωστού εκδότη, μέσω της οποίας δανειοδοτείτο από ελληνική τράπεζα στην Κύπρο, για να μην γίνεται θέμα στη... μικρή και κουτσομπόλα Ελλάδα…

@ Έχει γούστο να πέσουμε σε γνωστό ψάρι…

@ Δεν μου είπε για ποιον πρόκειται, γι' αυτό και δεν τον φωτογραφίζω, εκτός και αν πάει ο νους μου στο κακό, αλλά δεν θέλω να το παραδεχθώ…

@ Τραγική η οικονομική κατάσταση πρώην μεγαλοκαναλάρχη, ο οποίος, όπως έμαθα, δυσκολεύεται να πληρώσει το προσωπικό των εταιρειών του εδώ και δύο μήνες…

@ Έχουν, τελικά, οι καιροί γυρίσματα…

@ Κράτησε τον κομιστή στο κανάλι του, επιλέγοντας την εύκολη λύση. Τώρα που θα αρχίσουν τα δύσκολα, ελπίζω να μην τον σουτάρει, γιατί θα δώσει ρεσιτάλ αχαριστίας, μετά τις υπηρεσίες που του προσέφερε όλο αυτό το διάστημα…

@ Ε, ρε κόσμος που θα πάει φυλακή, εάν εφαρμοστούν οι κανόνες για την προστασία των παικτών του Χρηματιστηρίου…

@ Λίγο να πιεστούν ακόμα από την οργή του κόσμου, θα χρειαστούν ειδική αίθουσα VIP ο Κορυδαλλός και τα υπόλοιπα σωφρονιστικά ιδρύματα …
Συνεχίζεται

Ελβετία: Έκρηξη βόμβας σε εταιρεία πυρηνικής ενέργειας


Δέμα-βόμβα εξερράγη το πρωί στα γραφεία της εταιρίας πυρηνικής ενέργειας στην ελβετική πόλη Όλτεν.

Δύο εργαζόμενοι στην εταιρία τραυματίστηκαν όταν ...άνοιξαν το δέμα και εξερράγη η βόμβα που περιείχε. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένες.

Η ελβετική εταιρία Swissnuclear είναι κονσόρτσιουμ τριών άλλων ενεργειακών εταιριών της Axpo, Alpiq και BKW.

Μετά την κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, έχουν αυξηθεί οι φωνές διαμαρτυρίας κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας στην Ελβετία, όπου λειτουργούν πέντε πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ελβετία ανέστειλε τη διαδικασία των εγκρίσεων για τρεις νέους πυρηνικούς σταθμούς ώστε να επανεξεταστούν οι προδιαγραφές ασφαλείας τους, μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα.
tanea
Συνεχίζεται

Ο πρώην υπουργός με καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ!!!


Τα στοιχεία των ελέγχων του ΣΔΟΕ σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ» ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Το... θέμα τέθηκε στη σημερινή, εκτός δημοσιότητας, συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού ΠΑΣΟΚ , Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου ΚΚΕ , Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίσθηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος κ. Αργύρης να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.
papatzides
Συνεχίζεται

ΕΦΕΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΖΗΤΑ Η ΝΔ


Στην υπόθεση των υποβρυχίων επανέρχεται η ΝΔ, ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ταχύτερη δυνατή περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης...


Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι εάν... ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η ΝΔ προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη-Ανακριτή.

Η υπόθεση των υποβρυχίων έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που αποκαλύπτει την ύπαρξη μιζών προς ελληνικά υπουργεία και προς το Πολεμικό Ναυτικό.

Την Τετάρτη η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του θέματος.

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είπε: «Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ή αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης.

» Η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή καν περιέλθει στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, αφού ακόμη βρίσκεται στα χέρια αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος και την μελετά.»

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι μόλις η υπόθεση διαβιβαστεί στη Βουλή, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
fimotro
Συνεχίζεται

Χάνουν έδαφος οι αντάρτες στη Λιβύη


Σε πλήρη υποχώρηση βρίσκονται οι αντάρτες που μάχονται τις δυνάμεις του Καντάφι από πόλεις που μέχρι πρότινος είχαν υπό τον έλεγχό τους. Οι αντικαθεστωτικοί έχασαν τον έλεγχο των πόλεων Ρας Λανούφ και Μπιν Τζαουάντ, ενώ οι μάχες μαίνονται σε Μπρέγκα και Αζνταμπίγια. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, αυτομόλησε στη Βρετανία. Παράλληλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ...μυστική συμφωνία που υπέγραψε ο Μπάρακ Ομπάμα, με την οποία προωθείται η μυστική παροχή βοήθειας στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης. Σήμερα ανέλαβε τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη το ΝΑΤΟ.
"Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης είναι στη Βρετανία και δεν επιθυμεί πλέον να συνεργαστεί με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την παραίτησή του ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης έφυγε από την χώρα με προορισμό την Τυνησία και στην συνέχεια αφίχθη στο αεροδρόμιο Φάρνμπορο, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Η βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει, όλους τους υψηλόβαθμους από το περιβάλλον του Καντάφι που το επιθυμούν, να τον εγκαταλείψουν.

Ο Σουλεΐμαν Μαχμούντ, ο δεύτερος στην ιεραρχία των εξεγερμένων, δήλωσε στο BBC, ότι οι αντάρτες χρειάζονται χρόνο, υπομονή, όπλα και βοήθεια για να μπορέσουν να οργανωθούν. Επίσης ανέφερε ότι αντιπροσωπείες από ξένα κράτη βρίσκονται στη χώρα και βοηθούν τους αντάρτες στην οργάνωση.

Τόσο η Βρετανία όσο και η Γαλλία δήλωσαν ότι στέλνουν αντιπροσωπείες στη Βεγγάζη για να συναντηθούν με τη διοίκηση των ανταρτών. Σημειώνεται ότι κατά τη διεθνή διάσκεψη του Λονδίνου συμφωνήθηκε η σύσταση μιας "Ομάδας Επαφής" στην οποία θα συμμετάσχουν και αρκετά αραβικά κράτη, προκειμένου να οργανώσουν τη μετά Καντάφι εποχή.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία προτείνουν νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα επιτρέπει την προμήθεια όπλων στους αντάρτες. Ωστόσο η Κίνα, η Ρωσία και η Γερμανία αντιτίθενται σε μια τέτοια προοπτική. Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν "προχωρήσει πολύ" και κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Για "διακριτικές" διαπραγματεύσεις που θα επιτρέψουν την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία και τη χώρα, έκανε λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φράνκο Φρατίνι. Ήδη η Ουγκάντα προσφέρθηκε να δεχθεί τον Καντάφι και την οικογένειά του, σε περίπτωση που αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Λιβύη.

Την ίδια ώρα το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλει τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι ότι τοποθετούν νάρκες σε διάφορα σημεία και ειδικότερα στα περίχωρα της Αζνταμπίγια.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη:

(Όλες οι ώρες είναι ώρες Ελλάδας)

►13:45 Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα ο οποίος έφθασε αργά χθες Τετάρτη σε στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Λονδίνο, «είναι σε ασφαλές μέρος», ενώ συνομιλίες διεξάγονται μεταξύ αυτού και Βρετανών αξιωματούχων.

Ο Χέιγκ είπε ότι ο Κούσα «δεν θα έχει ασυλία από τη βρετανική δικαιοσύνη ούτε από τη διεθνή δικαιοσύνη». Ο Κούσα έφθασε στη Βρετανία από την Τυνησία με βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος. Πιστός συνεργάτης του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο Κούσα ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας από το 1994 έως το 2009, προτού αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

►13:15 Ο ηγέτης του Κατάρ, εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη στοχεύουν στην προστασία των αμάχων και ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πρέπει να παίξει σημαντικότερο ρόλο.

Το Κατάρ είναι το μοναδικό αραβικό κράτος που έχει αναγνωρίσει τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη.

►13:00 Ο αντιπρόσωπος του Βατικανού που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Τρίπολη, αναφέρει ότι τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών της συμμαχίας επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

"Οι αποκαλούμενες ανθρωπιστικές επιδρομές είχαν θύματα δεκάδες αμάχους σε ορισμένες συνοικίες της Τρίπολης. Συγκέντρωσα αρκετές αφηγήσεις από αξιόπιστους αυτόπτες μάρτυρες. Ιδιαίτερα στη συνοικία Μπούσλιμ, εξαιτίας των βομβαρδισμών, κατέρρευσε ένα κτίριο όπου κατοικούσαν πολίτες, προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων", δήλωσε ο Τζοβάνι Ινοτσέντσο Μαρτινέλι, Αποστολικός Βικάριος της Τρίπολης.

Λίβυοι αξιωματούχοι πήγαν ξένους δημοσιογράφους στα σημεία όπου λένε πως πραγματοποιήθηκαν δυτικά αεροπορικά πλήγματα στην Τρίπολη, όμως οι αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων δεν είναι πειστικές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι δυτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι δεν έχουν επιβεβαιωμένες αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων.

►12:45 Αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στα δυτικά της Αζνταμπίγια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Καπνός από μεγάλη φωτιά έκτασης δεκάδων μέτρων, υψώνεται στον ουρανό, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη.

►12:45 Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν είναι αντίθετος στην ιδέα να εξοπλιστούν οι Λίβυοι εξεγερμένοι, εκτιμώντας ότι το ΝΑΤΟ επεμβαίνει στρατιωτικά "για να προστατεύσει το λιβυκό λαό και όχι για να οπλίσει το λαό. Σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, και ομιλώ εξ ονόματος του ΝΑΤΟ, θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή ενός εμπάργκο στα όπλα και ο ξεκάθαρος στόχος ενός εμπάργκο στα όπλα είναι να σταματήσει η είσοδος όπλων στη χώρα", δήλωσε ο Ράσμουσεν.

Η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, δηλώνουν από την Τρίτη ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να οπλίσουν τους Λίβυους εξεγερμένους, μια πρόταση που απορρίπτεται από πολλές χώρες μέλη του διεθνούς συνασπισμού, όπως η Νορβηγία, η Δανία ή το Βέλγιο.

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Σουηδία, η οποία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή της να στείλει οκτώ μαχητικά αεροπλάνα για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη μόλις το Κοινοβούλιο της χώρας δώσει το πράσινο φως, κάτι που αναμένεται αύριο Παρασκευή.

►12:30 Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζεράρ Λονγκέ, επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος του Καντάφι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

►12:00 Ξεπέρασαν τις 2.000 οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο. το 60% εξ αυτών έγιναν από αμερικανικά αεροσκάφη.

►11:15 Η Τυνησία ανακοίνωσε ότι "πάγωσε" όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καντάφι στη χώρα. Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Καίντ Σεμπσί δήλωσε ότι ήταν "το λιγότερο που μπορούσαμε να πράξουμε".

►09:10 Πράκτορες της CIA έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να αποκαταστήσουν επαφή με τους αντικαθεστωτικούς και να καθοδηγήσουν τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times και της Washington Post, όπως μεταδίδει το Reuters. Πράκτορες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με τους New York Times, έχουν αναπτυχθεί σε μικρές ομάδες εδώ και εβδομάδες στη Λιβύη, με αποστολή να αποκαταστήσουν επαφή με την αντιπολίτευση και να καθορίσουν στόχους για τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, "δεκάδες μέλη των ειδικών βρετανικών δυνάμεων και πράκτορες του MI6 εργάζονται στη Λιβύη", με κύρια αποστολή τη συλλογή πληροφοριών για τις θέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι.

Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ο Μπάρακ Ομπάμα έχει υπογράψει μυστική συμφωνία που δίνει το πράσινο φως για μυστικές επιχειρήσεις υπέρ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.
enet
Συνεχίζεται

Κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας


Βροχή, φανάρια εκτός λειτουργίας και πορείες διαμαρτυρίας, έχουν προκαλέσει από το πρωί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας.

Η οδός Αριστοτέλους είναι ... κλειστή λόγω συγκέντρωσης των εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κλειστή είναι και η οδός Νίκης, λόγω συγκέντρωσης των εργαζομένων στα ναυπηγεία έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στη λεωφόρο Συγγρού, καθώς έχει κλείσει η Φραντζή από Συγγρού μέχρι Καλλιρρόης, λόγω εργασιών στους φωτεινούς σηματοδότες.

Δύσκολη, τέλος, είναι η κίνηση των οχημάτων και στην είσοδο της Αθηνών-Λαμίας από Καλυφτάκη έως ΚΤΕΛ.
tovima
Συνεχίζεται

KPMG: «Ψαλίδι» στους μισθούς εντός 2011


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της έρευνας που διενήργησε η KPMG σχετικά με τις μισθολογικές αυξήσεις στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας μία στις 10 επιχειρήσεις θα προβεί σε περικοπές μισθών το 2011 ενώ τέσσερις στις 10 επιχειρήσεις προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις.

Στην έρευνα παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τις... μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν το 2010 και τις προβλέψεις για αυξήσεις του 2011, τόσο στο σύνολο της ελληνικής αγοράς όσο και ανά κλάδο δραστηριότητας. Επίσης για πρώτη φορά, γίνεται μία προσπάθεια να αποτυπωθούν οι τάσεις στην Ελληνική αγορά σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των βασικών αποδοχών των εργαζομένων. Τα δεδομένα, τα οποία συλλέχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011, αφορούν δείγμα 113 εταιριών από διάφορους κλάδους της Ελληνικής αγοράς.

To 38% των εταιριών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων για το 2010. Για το 2011 η πρόβλεψη για μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους ανέρχεται στο 43% του δείγματος. Η μέση αύξηση το 2010 (εξαιρουμένων των εταιριών που έδωσαν μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους) διαμορφώθηκε στο 3,5% ενώ η αντίστοιχη μέση πρόβλεψη για το 2011 ανέρχεται στο 2,7%. Η μέση αύξηση το 2010 για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων και των μηδενικών αυξήσεων), διαμορφώθηκε στο 1,9% ενώ η αντίστοιχη μέση πρόβλεψη για το 2011 ανέρχεται στο 1,4%.

Οι κλάδοι που φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο το 2011 είναι του αυτοκινήτου και του λιανεμπορίου αφού οι προβλέψεις για μηδενικές αυξήσεις για το 2011 φτάνουν στο 67% και στο 50% του δείγματος αντίστοιχα. Το 11% του δείγματος δήλωσε ότι έχει προχωρήσει ή ότι θα προχωρήσει μέσα στο 2011 σε μειώσεις βασικών αποδοχών.
zougla.gr
Συνεχίζεται

Aρνήθηκε ν απολογηθεί

kourdistoportokali
Ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων αφέθηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τον αρμόδιο ανακριτή, στον οποίο αρνήθηκε να απολογηθεί, διαμαρτυρόμενος για την κατηγορία που του προσάπτεται σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στη δημοσιοποίηση των συνομιλιών του Μιχάλη Χριστοφοράκου, πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο Siemens.

«Αρνούμαι να απολογηθώ για ... νόμους τους οποίους συνέταξαν άτομα επικίνδυνα για την κοινωνία και την πατρίδα μου. Έπραξα το δημοσιογραφικό μου καθήκον για την αποκάλυψη πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο Siemens». Αυτές ήταν οι μοναδικές λέξεις που απηύθυνε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στη δικαστική αρχή, αρνούμενος κάθε επιπλέον συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.

Το γεγονός και μόνο ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους καταδεικνύει απλώς το ανεφάρμοστο του νόμου, αλλά και το μέγεθος της υποκρισίας που αποπνέει το πνεύμα των διατάξεων, που δεν έχουν άλλο λόγο ύπαρξης, παρά μόνον την καταστολή της δημοσιογραφικής έρευνας και τη θωράκιση των ισχυρών της εξουσίας ως προς τη σχέση τους με το δημόσιο συμφέρον.

Οι μετεξελίξεις του νόμου Βενιζέλου με την απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την πιστοποίηση παραβιάσεων του δημοσίου συμφέροντος, είτε σε βαθμό πλημμελήματος, που προέρχεται από το νόμο του Φίλιππου Πετσάλνικου το 2002, είτε από την ακόμη χειρότερη εκδοχή του νόμου του Σωτήρη Χατζηγάκη το 2008, ο οποίος και μετατρέπει το πλημμέλημα σε κακούργημα, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα, δεν αποτελούν παρά την πρόφαση ή το άλλοθι, με το οποίο οι ταγοί της εξουσίας φρόντισαν να θωρακίσουν την ασυλία τους, αλλά και να δέσουν τα χέρια της Δικαιοσύνης.

Πολλοί έμπειροι δικαστές, όλων των βαθμίδων, δίκασαν επανειλημμένως και κατέληξαν σε αποφάσεις που ανέτρεπαν τις πρόνοιες αυτών των νόμων. Υπήρξαν αποφάσεις και σε επίπεδο Αρείου Πάγου. Παράλληλα, υφίσταται συγκεκριμένη νομολογία, η οποία αποτελεί και δεδικασμένο ως προς αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επί συναφών θεμάτων. Παρ' όλα αυτά, οι απαράδεκτοι αυτοί νόμοι εξακολουθούν να υφίστανται και να αποτελούν το οπλοστάσιο κάθε τύπου εξουσίας.

Δεν ήταν διατεθειμένος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος να συμμετέχει σε μία διαδικασία που καταδεικνύει το εύρος της υποκρισίας της ίδιας της Πολιτείας, η οποία κατοχυρώνει τη δυνατότητα προστασίας των ισχυρών και των πολιτικών, μέσω των τυποκτόνων διατάξεων του νόμου Βενιζέλου και των μετεξελίξεών του.

Κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών του πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου μεταπολεμικού σκανδάλου, αυτό της SIEMENS, από την εφημερίδα «VETO» και τη «zougla.gr», αρνήθηκε τη νομιμοποίηση, διά της απολογίας του, αυτού του δικαιικού συστήματος, το οποίο έχει στηθεί όχι για την προστασία του Δικαίου και του πολίτη, αλλά για τη θωράκιση των ανομημάτων της πάσης φύσεως εξουσίας.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από τις συνομιλίες του Μ. Χριστοφοράκου, όπως είχε δημοσιευθεί στη zougla.gr την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου του 2010



Το περιεχόμενο των συνομιλιών του Mr. Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, με τους δικηγόρους του στο Μόναχο αποτέλεσε τμήμα του υλικού που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και άρα ελήφθη υπ' όψιν από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ενέργεια η οποία καλύπτει νομικά, ηθικά και πολιτικά την πράξη δημοσιοποίησης πέρα από κάθε νομική διάταξη.

Επίσης, το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών χρησιμοποιήθηκε ως κορμός της προσφυγής που προετοίμασε και συνέταξε ο υπουργός Επικρατείας της σημερινής κυβέρνησης Χάρης Παμπούκης, διά της οποίας η Ελλάδα ζητεί αποζημιώσεις από τη SIEMENS.

Επιπροσθέτως, το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, μετά τη δημοσιοποίησή του, αποτέλεσε το υλικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η εισαγγελική αρχή, προκειμένου να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τη Γερμανία επί του ζητήματος. Η δικαστική συνδρομή ζητήθηκε είκοσι ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχόμενου των συνομιλιών Χριστοφοράκου και η γερμανική Δικαιοσύνη ανταποκρίθηκε τάχιστα, αποστέλλοντας έναν ογκωδέστατο φάκελο με στοιχεία.



Κατόπιν όλων τούτων, η ελληνική Πολιτεία επί της ουσίας, σε όλες μάλιστα τις συνιστώσες της, Βουλή, Δικαιοσύνη, Κυβέρνηση, αποδέχθηκε ως έγκυρο, νόμιμο και χρήσιμο το υλικό που δημοσιοποίησαν η εφημερίδα «VETO» και η « zougla.gr».

Ο τυποκτόνος νόμος Βενιζέλου και οι μετεξελίξεις του, που αφορούν στην τιμωρία του δημοσιογράφου, όταν χρησιμοποιεί αποδεικτικό υλικό από τη χρήση κρυφής κάμερας ή κρυφής μαγνητοφώνησης, αποτελούν τη γραμμή άμυνας ενός πολιτικού συστήματος έναντι της δημοσιογραφικής έρευνας αλλά και κατοχύρωσης του δικαιώματος προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας, εκτός εκείνων των εξαιρέσεων, οι οποίες και συνιστούν τον πυρήνα εκείνον που διαμόρφωσε τις τυποκτόνες και αντιδημοκρατικές διατάξεις.
Συνεχίζεται

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΚΟ 760 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ


Σε πάρκο θα μετατραπεί μία περιοχή έκτασης περίπου 760 στρεμμάτων του Φαληρικού Όρμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού. Η μελέτη έγινε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano και αποτελεί χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος...


Το σχέδιο είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της... κυβέρνησης για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της θαλάσσιας σχέσης, την απόκτηση σύγχρονης ταυτότητας και την ανάδειξη της Αθήνας ως ανταγωνιστικού κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την ανάπλαση μιας περιοχής έκτασης περίπου 760 στρεμμάτων σε πάρκο παραλιακής ζώνης, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην εκβολή του Κηφισού Ποταμού μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο Tae Kwon Do για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίησή του ως συνεδριακό κέντρο.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, συμβάλλουν σε αυτό το σχέδιο για την ανάπλαση του φαληρικού μετώπου.

Ο νόμος «Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσεις, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις» του ΥΠΕΚΑ ενσωματώνει προηγούμενες προβλέψεις για την περιοχή και ρυθμίζει τις χρήσεις γης και συντελεστή δόμησης 2.500 μ2 περίπου για την έκταση, αντιμετωπίζοντάς την με ενιαίο τρόπο για τη δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελισσόμενες μελέτες στο χώρο του Παλαιού Ιππόδρομου για τη δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το masterplan αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη των μελετών που απαιτούνται ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου σε ένα περίπου χρόνο.

Η χορηγία καλύπτει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών που θα εκπονηθούν από ελληνικά μελετητικά γραφεία, συνεργαζόμενα με το Renzo Piano.

Τι προβλέπει το πλάνο

Στο masterplan περιλαμβάνεται η επίλυση όλων των βασικών προβλημάτων της περιοχής που σχετίζονται με τα υδραυλικά έργα και την αντιπλημμυρική προστασία, την πρόσβαση και τις κυκλοφοριακές εξυπηρετήσεις και ρυθμίσεις, προτάσεις για τον τρόπο χρήσης του πάρκου, καθώς και οι αρχές και κατευθύνσεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, της φυσιογνωμίας του τοπίου, των διαμορφώσεων και της φύτευσης.

Σε συνέχεια και σε συνδυασμό με την περιοχή των 245 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου, από τα οποία μόνο τα 32 καλύπτονται με δόμηση, η έκταση καλύπτει συνολικά 1000 στρέμματα που μετατρέπονται σε Πάρκο, δίνοντας στους όμορους δήμους και στη μητροπολιτική Αθήνα τον πρώτο από τους νέους μεγάλους πνεύμονες πρασίνου.

Πρόκειται για αμιγώς φυσικό ποιοτικό Πάρκο με λειτουργίες αναψυχής, ελεύθερο σε όλους τους πολίτες. Η παρέμβαση θα αποδώσει άμεσα πολλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη και θα συμβάλλει σημαντικά στην απόδοση σύγχρονης ταυτότητας για την πόλη και στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς της διεθνώς.

Ο Renzo Piano ως αρχιτέκτονας τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης όχι μόνο για το έργο του, αλλά κυρίως για την οικολογική συνείδηση που το διαπνέει. Ασχολήθηκε με αφοσίωση και πάθος, μελέτησε σχολαστικά τα προβλήματα και τις συνθήκες της παρέμβασης και τα αντιμετώπισε σε βάθος και με όραμα.

Κύριος στόχος του οράματος είναι η απόλυτη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα και η ανάκτηση της σχέσης και της μνήμης ενός θαλάσσιου αστικού μετώπου που χάθηκε με τις επιχώσεις, τις υποδομές και τη δημιουργία του αυτοκινητόδρομου. Το Πάρκο θα αποτελεί ένα φίλτρο ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα και ένα δυναμικό φυσικό τοπίο. Η λεωφόρος Ποσειδώνος μετατοπίζεται προς τη θάλασσα, υποβιβάζεται και καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από το πάρκο.

Επιπλέον, προτείνεται η με κάθε τρόπο «διείσδυση» του πάρκου προς τους γειτονικούς δήμους με φυτεύσεις όλων των πιθανών διαθέσιμων χώρων. Οι δρόμοι εκτείνονται προς τη θάλασσα ως πεζόδρομοι και καταλήγουν σε προκυμαίες. Οι βασικοί από αυτούς τους άξονες αναφέρονται στις θεματικές ενότητες «φύση» και «πολιτισμός» που χαρακτηρίζουν την αισθητική και τη λειτουργία των περιοχών του πάρκου, καθώς και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν σε αυτές.

Το Πάρκο περιλαμβάνει τεράστια προστατευμένη πισίνα με θαλασσινό νερό σε συνέχεια της θάλασσας, αξιοποιώντας με κάθε τρόπο το υδάτινο στοιχείο για αθλητισμό και αναψυχή. Επίσης άλση, περιπάτους, ποδηλατοδρόμους, περιοχές απόλαυσης της φύσης με θεματικές ενότητες δραστηριοτήτων, καταδυτικό πάρκο.

Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου περιλαμβάνεται στις στρατηγικές παρεμβάσεις του Προγράμματος «ΑΘΗΝΑ 2014» του ΥΠΕΚΑ.

Ο νόμος «Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσεις, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις» θεσπίζει τη διαδικασία σχεδιασμού της ανάπλασης και προβλέπει διαβούλευση σε κάθε στάδιο σχεδιασμού και εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Συνεχίζεται

«Η Ελλάδα βαδίζει κατευθείαν στη χρεοκοπία»


Ξέρουμε με ποια λογική και σκοπιμότητα γίνονται οι εκτιμήσεις της ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους αξιολόγησης, αλλά από την άλλη πλευρά συμπίπτουν με όλες τις αναλύσεις των οικονομικών εφημερίδων της Ευρώπης και των ΗΠΑ, τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος.

«Με αυτή την πολιτική η Ελλάδα βαδίζει κατευθείαν στη... χρεοκοπία. Ο δρόμος Παπανδρέου είναι δρόμος προς τη χρεοκοπία», επισήμανε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο σύσκεψης στελεχών του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας παρατήρησε: «Δεν είναι προσωπική περιουσία του κ. Παπανδρέου. Θα μπορούσε να πουλήσει από το Καλέντζι, από την Εκάλη, από το Καστρί. Όμως είναι δημόσιος υπόλογος, διαχειρίζεται την ελληνική περιουσία ως πρωθυπουργός και δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Αντίθετα υπάρχει ότι θα επανεθνικοποιήσει τον ΟΤΕ. Κι εγώ νομίζω ότι πρόκειται για υπεξαίρεση δημοσίου υπολόγου ανεκτίμητης αξίας και ίσως θα πρέπει να ετοιμάζεται η προανακριτική επιτροπή της Βουλής».

Σχετικά με τα γεγονότα στην Κερατέα είπε ότι το θέμα είναι πανελλαδικό, καταλόγισε ευθύνη στην κυβέρνηση ότι οδηγεί τα πράγματα σε τυφλή σύγκρουση και θα φταίει αν χυθεί αίμα από οποιαδήποτε πλευρά.

Ενόψει της πανελλαδικής συνάντησης του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής το Σαββατοκύριακο, είπε ότι η Αριστερά είναι αναξιόπιστη και αποδομημένη και το Μέτωπο προσπαθεί να επανακτήσει την επαφή με την κοινωνία και να γίνει συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κάτι που μπορεί να εκφραστεί και με κοινή κάθοδο στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Για το μέλλον του Μετώπου τόνισε ότι δεν θα γίνει κόμμα. «Δεν είναι ένα σχήμα που ετοιμάζεται για εκλογές. Δεν είναι ένα σχήμα για κάποιο πρόσωπο για να βρει στέγη, όπως μπορεί να πει κανείς για τη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη και τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη».
protothema
Συνεχίζεται

Ποιος είναι ο νέος επιχειρηματίας που μαζί με το Χατζηνικολάου θέλουν να αγοράσουν το Mακεδονία TV;


Σας είπαμε πριν (Πατήστε ΕΔΩ) ότι ο Χατζηνικολάου κατάλαβε ότι το Άλτερ το μόνο φως που μπορεί να δει είναι η λάμψη από το κανόνι που θα βαρέσει και αποφάσισε να το πάρει αλλιώς! Έτσι άρχισε μαζί με... επιχειρηματία διαπραγματεύσεις για την αγορά του Mακεδονία TV (που θέλει και ο Γιαννίκος όμως έφαγε Χ από τον Κυριακού). Ποιος είναι όμως ο νέος επιχειρηματίας που μαζί με το Χατζηνικολάου θέλουν να αγοράσουν το Mακεδονία TV; Λοιπόν...

...ο επιχειρηματίας αυτός είναι κατά κάποιο τρόπο... ενεργειακός... Δηλαδή ο μεγαλοεπιχειρηματίας δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας (φυσικό αέριο κ.α), στο χώρο του ηλεκτρονικού τύπου κ.α.
karxarias.blogspot
Συνεχίζεται

Τι είναι αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ; Ανταρσία, ή μπάχαλο;


Πείτε μου εσείς, αφού διαβάσετε όσα ακολουθούν, τι είναι αυτό που συμβαίνει στο κυβερνητικό κόμμα; ανταρσία, ή μπάχαλο;

Καθημερινά πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν ερωτήσεις εναντίον της κυβέρνησης (και κυρίως του Γ. Παπακωνσταντίνου) στολίζοντας παράλληλα διάφορους υπουργούς για την ... «αποτελεσματικότητα» του έργου τους…

Σήμερα οχτώ (και πάλι) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας ουσιαστικά την Κυβέρνηση ότι ενισχύει τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις ότι τα χρήματα που τους δίνει θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι με την ανοχή της πολιτείας οι τραπεζίτες κερδοσκοπούν…

Με επικεφαλής τη Νάντια Γιαννακοπούλου οι «εννιά» σημειώνουν: «Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις στη χώρα μας, ανοίγουν κάθε φορά αφειδώς τις κάνουλες του δημόσιου χρήματος, ζεστού ή με τη μορφή κρατικών επιχορηγήσεων, για την ενίσχυση των τραπεζών, πάντοτε με τον επικαλυπτικό μανδύα της ενίσχυσης της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. χωρίς όμως να ζητούν από τις τράπεζες και τους μεγαλομετόχους τους, τη δική τους πρώτα συμβολή για τη διάσωση και την ενίσχυση των δικών τους επιχειρήσεων και χωρίς να υποχρεώνουν τις τράπεζες σε εκροή ρευστότητας ή να τους ζητούν εγγυήσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματα που παίρνουν από το Δημόσιο θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία και τη ρευστότητα της αγοράς» .

Οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό Οικονομίας να τους ενημερώσει «εάν η πολιτεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια χρηματοδοτεί τις τράπεζες, ιδίως τις ιδιωτικές, με ζεστό χρήμα και εγγυήσεις ύψους 100 δις ευρώ, τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες, εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;»

Την ερώτηση υπογράφουν, εκτός από την κ. Γιαννακοπούλου, και οι: Π. Κουρουμπλής, Γ. Αρβανιτίδης, Λ. Γρηγοράκος, Λ. Μίχας, Χ. Κεφαλίδου, Ι. Μιχελογιαννάκης και ο Αγγ. Τόλκας.

Και ο Μίμης στον χορό…

Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση προς τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο στην οποία επισημαίνει ότι με τις πρακτικές που ακολουθούν ουσιαστικά απαξιώνουν και οδηγούν σε μαρασμό «τα ΕΑΣ που διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία αιχμής, που σε συνδυασμό με τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό τους, έχουν ως αποτέλεσμα να καθιερωθούν ως η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα». Όπως μάλιστα αναφέρει, τα ΕΑΣ είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, συνεργάζονται με διεθνείς εταιρίες του τομέα τους σε προγράμματα συμπαραγωγής με σημαντική επιτυχία…

Παντελής Οικονόμου: “ο λογαριασμός δεν βγαίνει”

Ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου ο οποίος υιοθέτησε όλα υποστηρίζει …ο Αντώνης Σαμαράς για το μνημόνιο, συμφωνώντας μαζί του ότι το «μνημόνιο δεν βγαίνει»…

Απευθυνόμενος προς την Υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου της είπε: «Με αυτά που αποσπάσαμε το αποτέλεσμα θα είναι στον προϋπολογισμό του 2012, τα τοκοχρεολύσια αντί για 40 δις, που είναι φέτος θα γίνουν 32,5 δις. Όμως και πάλι δεν βγαίνει ο λογαριασμός».

Αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του προς την κυβέρνηση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου η οποία προσήλθε στη Βουλή για να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Οικονόμου συνέχισε:

«Δεν βγαίνει τίποτα ούτε από την επικαιροποίηση, ούτε από την αναθεώρηση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό, ούτε στην επικαιροποίηση διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Το πρόβλημα χρέους προϋπήρχε αλλά το Μνημόνιο το έκανε μη διαχειρίσιμο»….

Και έριξε τη «βόμβα»: «Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον νέο μηχανισμό που θα στηρίξει το νόμισμα τώρα ή το 2012. Αν είναι να ενταχθεί το 2013 είναι δώρον άδωρον».

Και συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ευρωομόλογο – και πιο ακριβός από τα πακέτα που υπήρχαν μέχρι τώρα. «Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική» κατέληξε ο κ. Οικονόμου, φέροντας στο μυαλό όλων τη λύση που είχε υποδείξει ο Αντώνης Σαμαράς…

Και φτάνουμε στους πραγματικούς (που λέει ο λόγος) αντάρτες (!!!) του ΠΑΣΟΚ.

Τα ψέμματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν

“Δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες. Ωραία, πήραμε τη βοήθεια από την Ευρώπη αλλά τι σημαίνει αυτό όταν χρειαζόμαστε τόσα επιπλέον μέτρα;” ρωτούσαν σήμερα άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωναν: «ως τώρα λέγαμε στον κόσμο να κάνει υπομονή και ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο επειδή μειώσαμε το έλλειμμα. Τώρα τι θα λέμε; Πώς θα δικαιολογήσουμε αυτά τα νέα μέτρα;».

Παρόμοια ερωτήματα διατυπώθηκαν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ από πολλούς παριστάμενους βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Κ. Σπηλιόπουλος, Δ. Κρεμαστινός, Δ. Παπουτσής, Ολγα Ρεντάρη, Ν. Ζωίδης,

Ο Ντ. Βρεττός, είπε ότι έπρεπε το ΠαΣοΚ να είχε προηγηθεί στην πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση των υποβρυχίων. Αλλά ο κ. Εξαρχος του απάντησε ότι δεν ήταν σωστό να προτρέξουν επειδή μπορεί να χρειαστεί να παραπεμφθεί η υπόθεση απευθείας σε προανακριτική επιτροπή. Επιπλέον, οι βουλευτές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να μην περάσει από τη Βουλή. «Δεν θα μετατρέψουμε όλη την Ελλάδα σε καζίνο», είπαν.

Ο βουλευτής της Β Αθήνας Ι. Βούρος μιλώντας με μεγάλη ένταση κατηγόρησε τον υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο ότι «είναι ανύπαρκτος, δεν σηκώνει το τηλέφωνο και κοροϊδεύει τους ανθρώπους του Πολιτισμού». «Έχει κοροϊδέψει εμένα προσωπικά! Τα ψέμματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν. Υπάρχει και νοημοσύνη και αξιοπρέπεια περισσότερη από όσο νομίζουν ορισμένοι», πρόσθεσε.

Καλύτερη συνεργασία με τα υπουργεία, ζήτησαν κυβερνητικοί βουλευτές, κατά τη συνεδρίαση των εισηγητών ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ και προέδρων κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Την ανάγκη για πιο ολοκληρωμένη συνεργασία των υπουργείων με τους βουλευτές και τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, έθιξαν ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων κατά τη σημερινή συνεδρίαση των εισηγητών των ΚΤΕ και των κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται τακτικά, είτε ανά εβδομάδα είτε ανά δύο εβδομάδες, ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων, όπως είναι ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών Ανδ. Μακρυπίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κ. Καρτάλης, ζήτησαν να υπάρχει περισσότερος διάλογος με τα υπουργεία και ιδιαίτερα με το υπουργείο Οικονομικών. 

 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ Πολιτισμού Γ. Βούρος άσκησε κριτική προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τις στοχεύσεις του υπουργείου ως προς τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αντικοινοβουλευτικός
antinews
Συνεχίζεται

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ράπισμα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις η απόφαση για τους συμβασιούχους


Μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ FM (εκπομπή του κ. Α. Πορτοσάλτε), ο Βουλευτής Α΄Αθηνών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής ως προς το θέμα των συμβασιούχων που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων:

«Με σειρά αποφάσεών του (ασφαλιστικά μέτρα) το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε προσωρινώς 166 συμβασιούχους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, δίνοντάς τους τη ... δυνατότητα να παρέχουν την εργασία τους κατά τις ως τώρα συμβάσεις τους, ως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης. Μιας απόφασης η οποία, με τα σημερινά δεδομένα εκδίκασης των υποθέσεων, αναμένεται να εκδοθεί σε δύο με τρία χρόνια. Επισημαίνεται ότι οι αποφάσεις αυτές ασφαλιστικών μέτρων εκδόθηκαν ύστερα και από την αποδοχή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων ότι οι ως άνω συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας.

Το σκεπτικό των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, τεκμηριωμένο με σειρά παραπομπών στη νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (τώρα πια Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) αποτελεί πραγματικό κόλαφο για τη νομοθεσία που θέσπισε η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Και κυρίως για το ν. 3812/2009, με τον οποίο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης έσπευσε, τρεις μόλις μήνες μετά τις εκλογές του 2009, να καταργήσει τη μοριοδότηση –κατά 50%- προϋπηρεσίας, η οποία είχε εισαχθεί με το ν. 3320/2005 επί Νέας Δημοκρατίας για τους υπηρετούντες συμβασιούχους. Και διερωτάται κανείς προς τι τόση βιασύνη και τέτοιες «προτεραιότητες» από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου σε βάρος των συμβασιούχων, όταν άφησαν ως τον Μάρτιο –και βάλε- του 2010 την οικονομία μας αθωράκιστη μέσα στη δεινή κρίση και φθάσαμε στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο; Θυμίζω μάλιστα εδώ ότι προεκλογικώς, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2009, σε συνέντευξη τύπου των δύο τότε αρμόδιων για τα θέματα των συμβασιούχων, ήτοι των κ.κ. Καστανίδη και Ρόβλια, το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν αφειδώς και ανενδοιάστως τα εντελώς αντίθετα: Ήτοι διευρυμένες μονιμοποιήσεις όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γενναία αύξηση της μοριοδότησης προϋπηρεσίας!! Με τέτοιες μεθόδους παραπλάνησαν τους συμβασιούχους και τώρα, βεβαίως, εισπράττουν τις συνέπειες των κραυγαλέων αντιφάσεών τους. Το κακό είναι ότι αδικούν καταφώρως τους συμβασιούχους και τους οδηγούν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες για να διεκδικήσουν αυτονόητα δικαιώματά τους, κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και την λοιπή ελληνική νομοθεσία αλλά και από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Πέραν τούτου η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ξαναφέρνει –όπως το έκανε από το 1999 ως το 2004- την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω παραβίασης της κοινοτικής οδηγίας του 1999 για την προστασία των συμβασιούχων, ενώ το θέμα είχε κλείσει με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε αμετακλήτως αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2007.

Συγκεκριμένα, και με αφορμή την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και έναντι των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, υπενθυμίζω –κάτι που έκανα επανειλημμένα ήδη από τον Νοέμβριο του 2009, όταν ψηφιζόταν ο ψευδεπίγραφος ν. 3812/2009 περί προσλήψεων- ότι εφαρμόζοντας –και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ το θέμα εκκρεμούσε επί ΠΑΣΟΚ σχεδόν δέκα χρόνια- το Σύνταγμα και την κοινοτική νομοθεσία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μονιμοποίησε, με το π.δ. 164/2004, πάνω από 33.000 συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ενώ καθιέρωσε, παράλληλα, με τον ν. 3320/2005, για τους λοιπούς μοριοδότηση 50%, και σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. ΚΕΠ) πάνω από 50%. Έτσι, άλλωστε, έκλεισε και η τεράστια εκκρεμότητα που, όπως προανέφερα, δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προ του 2004. Ειδικότερα, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκριναν ότι ο ως άνω συνδυασμός ρυθμίσεων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ικανοποιούσε πλήρως το κοινοτικό δίκαιο ενώ, ταυτοχρόνως, διαπιστώνεται ότι οι προ του 2004 ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσαν τη Χώρα σε καταδίκες από πλευράς κοινοτικού Δικαστηρίου. Αντιθέτως με τον ν. 3812/2009 και επικαλούμενη, δήθεν, την εξυπηρέτηση της ευνομίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ήλθε ουσιαστικά να ξανανοίξει τις πληγές που εκείνη είχε δημιουργήσει. Ειδικότερα η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% της μοριοδότησης προϋπηρεσίας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και αφενός αντισυνταγματική, ως αντίθετη προς την αρχή της ισότητας. Αφετέρου δε αντίθετη προς τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για την προσαρμογή της νομοθεσίας μας, όπως προεκτέθηκε, στην κοινοτική οδηγία του 1999 περί συμβασιούχων. Αντί λοιπόν να κλείσει το ζήτημα οριστικά από πλευράς κοινοτικού δικαίου το ΠΑΣΟΚ, αμετανόητο και ξεχνώντας το παρελθόν του, αδικεί τους συμβασιούχους και μας οδηγεί και πάλι σε νέες περιπέτειες ενώπιον των οργάνων της Ε.Ε.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική ανευθυνότητας και εμπαιγμού από την πλευρά της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου υπάρχει, ευτυχώς, η αποφασιστικότητα των συμβασιούχων και η δίκαιη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αποκαλύπτεται έτσι τι σημαίνουν για το ΠΑΣΟΚ οι λέξεις «ευθύνη», «διαφάνεια» και «κοινωνική δικαιοσύνη»!»
olympia.gr
Συνεχίζεται

Ελληνικά συμφέροντα: ΕΕ και ΟΝΕ – Λιβύη και ΑΟΖ


του Νίκου Κοτζιά
Ο πόλεμος στη Λιβύη δεν έχει μόνο να κάνει με παγκόσμια συμφέροντα και την στήριξη ή μη των εξεγερμένων σε αυτήν.
Συνδέεται άμεσα με τις εσωτερικές συγκρούσεις στην... Δύση συνολικά και στην ΕΕ ειδικότερα. Η ιστορία της Γερμανίας είναι η ιστορία ενός εθνικού κράτους που εμφανίζεται με καθυστέρηση στην σκηνή της παγκόσμιας πολιτικής και για αυτό δείχνει περισσότερο επιθετική από ότι άλλες. Ενώ είναι δυτικό κράτος δεν ένιωθε επί δεκαετίες να ανήκει στην Δύση. Η ήττα στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την έφερε σε μια πορεία προς δυσμάς. Πορεία που έδειχνε να ανακόπτεται μετά την ενοποίησή της, αλλά να μην απαλείφεται χάρη στην ένταξή της στην ΕΕ. Από την άλλη, η ιστορία της Γαλλίας είναι η ιστορία μιας παλιάς αυτοκρατορικής δύναμης η οποία εξακολουθεί να ελπίζει ότι έχει λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η πρόσφατη κρίση δεν είχε στη φάση της ύφεσης για τη Γαλλία τις αρνητικές συνέπειες που είχε σε άλλες πιο αδύναμες χώρες. Όμως η Γαλλία δεν εξήλθε με την ίδια ορμή από την κρίση όπως η Γερμανία. Βρίσκεται σήμερα με σχετικά περισσότερα οικονομικά προβλήματα από την τελευταία.Τους τελευταίους μήνες η γαλλική διπλωματία βρέθηκε σε ένα βαθμό συρόμενη από την γερμανική. Η προτεραιότητα της οικονομίας έναντι της πολιτικής έδωσε πολλαπλά πλεονεκτήματα στη Γερμανία να υπαγορεύσει πολλές από τις πρόσφατες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Η Γερμανία άρχισε να συμπεριφέρεται ως αλαζονικός ηγεμόνας της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Σε αυτό συνέβαλε και η υποχωρητική συμπεριφορά της διπλωματίας τέτοιων κρατών όπως είναι η Ελλάδα. Ο πόλεμος στη Λιβύη έβαλε φρένο στον γερμανικό ευρωπαϊκό ηγεμονισμό. Έδειξε ότι το Βερολίνο δεν έχει ούτε τις δυνατότητες, αλλά ούτε και την απαραίτητη θέληση να κινηθεί ηγετικά σε ζητήματα σκληρής ισχύος. Ότι η νομισματική και βιομηχανική ισχύ που διαθέτει δεν αρκεί για τον ρόλο που επιθυμεί.Η Γερμανία όχι μόνο δεν μπορεί να υπαγορεύσει το τι μέλλει γίγνεσθαι στη Λιβύη, αλλά βρέθηκε απομονωμένη έναντι της υπόλοιπης Δύσης. Μάλιστα η απομόνωση αυτή έγινε μεγαλύτερη διότι λανθασμένα είχε εκτίμηση ότι Ρωσία και Κίνα θα έκαναν χρήση βέτο και εκείνη θα μπορούσε να πάρει μια ενδιάμεση θέση αποχής. Η μη χρήση βέτο από τις αναδυόμενες δυνάμεις, την άφησαν έκθεση έναντι της υπόλοιπης Δύσης. Το αποτέλεσμα είναι, ότι η Γερμανία δεν μπορεί, πλέον, να συμπεριφέρεται σήμερα με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ότι ο φόβος της απομόνωσης θα είναι ισχυρότερος τώρα παρά «χθες».Κατά συνέπεια, η Ελλάδα οφείλει να αναλύει σοβαρά και να λαμβάνει επαρκώς υπόψη τις αλλαγές που διαδραματίζονται στις σχέσεις εντός της ΕΕ ως προς το Ευρώ και τον Πόλεμο στη Λιβύη, καθώς, επίσης, ειδικότερα, τις σχέσεις της Γερμανίας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Επιπλέον, η ελληνική διπλωματία οφείλει τώρα, αύριο θα είναι αργά, να απαιτήσει την διασφάλιση της ΑΟΖ της Γαύδου που μέχρι τώρα αμφισβητούσε η Λιβύη με «τουρκικό σκεπτικό». Το παράδοξο της στιγμής είναι, ότι χάρη στις εξελίξεις, διευρύνεται το διαπραγματευτικό πεδίο της Ελληνικής διπλωματίας τόσο ως προς την ΑΟΖ, όσο και ως προς τα οικονομικά εντός της ΕΕ.
tromaktiko
Συνεχίζεται

Εκτός ταμπλό το Alter


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» (Alter Channel) από σήμερα 30η Μαρτίου 2011 αποφάσισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Νωρίτερα η... εταιρεία είχε ανακοινώσει πως, λόγω των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού της, δεν θα μπορέσει να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα την ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2010 (μέχρι την 31 Μαρτίου 2011).

Η απόφαση του Χ.Α. κρίνεται αναγκαία «για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας».
newpost
Συνεχίζεται

Ο δρόμος προς τις εκλογές


του Κώστα Ροδινού

Συχνά αναρωτιέμαι, αν ο κ. Παπανδρέου τρέφει την ψευδαίσθηση ότι θα τα καταφέρει. Η εκτίμησή μου είναι ότι αγωνίζεται να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και εκμεταλλεύεται:

Την ασθενή μας μνήμη! Πόσο μακριά φαίνεται ο καιρός που η ...αμόλυβδη ήταν 80 λεπτά το λίτρο; Μια ζωή! Τώρα είμαστε τυχεροί, αν τη βρούμε κάτω από 1,70! Αν σε μερικούς μήνες μειωθεί η φορολογία και η αμόλυβδη πέσει στο 1,20, θ’ αρχίσουμε να ελπίζουμε ότι, αφού μειώθηκε η τιμή της βενζίνης, έρχονται καλύτερες μέρες! Το ίδιο θα γίνει αν μειωθούν τα διόδια μερικά λεπτά ή δοθούν κάποιες αυξήσεις, υπό μορφή φιλοδωρήματος, στις ήδη μειωμένες συντάξεις.

Την δύναμη της συνήθειας Είδατε με τι μαεστρία μας έπεισαν ότι το μνημόνιο ήταν απαραίτητο; Ότι αποτελεί την ευκαιρία να τολμήσουμε αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες; Τυχαία άραγε μας επιβλήθηκε ένα μνημόνιο που όλοι ήξεραν ότι δεν μπορούσε να βγεί; Προφανώς όχι! Απλώς, ήθελαν να …συνηθίσουμε σε μια διαρκή διαδικασία λήψης μέτρων, σχεδόν αδιαμαρτύρητα.

Την απόγνωση και τον φόβο Αν ανακοπεί η προσπάθειά του, οι μέχρι τώρα θυσίες θα πάνε στο βρόντο, λέει ο κ. Παπανδρέου! Θα είναι μάταιες. Η θυσία είναι εξ ορισμού μια δύσκολη απόφαση. Καθίσταται, όμως, λυτρωτική, αν έχει υπερβατικό σκοπό! Το ακούσαμε στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Και λειτούργησε!

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ Αν και τελευταία παρατηρούνται κάποιες ρωγμές, ο κ. Παπανδρέου απολάμβανε μιας πρωτοφανούς ασυλίας από τα βραδυνά δελτία ειδήσεων. Μερικές φορές όχι μόνο παρουσίαζαν το μαύρο άσπρο, αλλά φίμωναν ή δεν προσέφεραν βήμα στην αντίθετη άποψη. Ετσι, στηριζόταν αποκλειστικά η κυβερνητική προπαγάνδα. Και δυστυχώς υπάρχει ακόμα κόσμος, που διαμορφώνει άποψη με βάση αυτά που λένε τα δελτία ειδήσεων!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο κόσμος, δικαίως, αναρωτιέται: υπάρχει άλλη λύση ή πρέπει να ακολουθήσουμε τη συνταγή του κ. Παπανδρέου; Μέχρι τώρα ο κ. Παπανδρέου σχεδόν κατάφερε να πείσει την κοινωνία ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι μεν δρόμος μαρτυρίου, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μια μελλοντική ανάσταση! Έστω σ΄ ένα θαύμα, πριν τη σταύρωση! Αλλωστε, τον «από μηχανής Θεό», εμείς τον επινοήσαμε!

Σ’ αυτό βοηθούσε και το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν έπειθε ό,τι διαθέτει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, ούτε η αντιπολίτευσή που έκανε ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή.

Θέλει να κυβερνήσει τώρα ο Σαμαράς;

Η κατάσταση θ’ αρχίζει να αλλάζει όταν ο κόσμος πειστεί ότι υπάρχει άλλη οδός εξόδου από την κρίση και αρχηγός που θα ηγηθεί της αποστολής. Μέχρι τώρα όμως, πολλοί έθεταν το εξής ερώτημα, με την βοήθεια και της κυβερνητικής προπαγάνδας: Θέλει να κυβερνήσει τώρα ο Σαμαράς;

Η εκτίμησή μου είναι η εξής:

1.- Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήθελε πρώτα να διαμορφώσει κάποιες συμμαχίες εντός της Ε.Ε. Με την αρχική του θέση ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει (τότε που όλοι το θεωρούσαν ως αδήριτη ανάγκη) δικαιωμένη, από εδώ και στο εξής θα αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, όπως έδειξε η τελευταία σύνοδος του ΕΛΚ. Αυτό θα ενισχύει την αξιοπιστία και την πρωθυπουργική του εικόνα.

2.- Γι αυτό χθες, έθεσε το πλαίσιο των επόμενων εκλογών. Είπε ένα ξεκάθαρο όχι στα σενάρια συγκυβέρνησης, απέρριψε τις θεωρίες της «πολυκατοικίας» και έδειξε αποφασισμένος να ζητήσει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης από μια νέα κοινωνική πλειοψηφία. Με άλλα λόγια ο στόχος του είναι η αυτοδυναμία.

3.- Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση. Έτσι, θα μπορεί πλέον να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση. Και θα βρίσκει ευήκοα ώτα, με πανθομολογούμενη την αποτυχία του μνημονίου. Και ο κόσμος θα είναι πιο έτοιμος ν΄ ακούσει απ’ ότι πέρσι το Καλοκαίρι.

4. – Ο αντιπολιτευτικός λόγος θα γίνει οξύτερος. Τα πρώτα δείγματα άρχισαν ήδη να αποκαλύπτονται (οι αιχμηρές ανακοινώσεις Μιχελάκη, η …θεωρία του «λαγού», οι χθεσινές ξεκάθαρες τοποθετήσεις, η ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια κ.λ.π)

5.- Μετά το «Ζάππειο ΙΙ», θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει μια κατά μέτωπον αντιπαράθεση με τον Παπανδρέου, που θ’ αποτελέσει την αφετηρία των εκλογών.

6.- Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης όμοια με τη νικηφόρα πορεία του προς την ηγεσία της Ν.Δ.

Παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών

Και οι εκλογές: Οι εκλογές αποτελούν προνομία του πρωθυπουργού, άρα εκείνος θα επιλέξει τον χρόνο.

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με το δίλημμα που βασάνιζε τον κ. Καραμανλή, τέτοια εποχή το 2009. Οσο απομακρύνει την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, τόσο ενισχύει τις πιθανότητες της ήττας του! Αρα, η λογική λέει να προκηρύξει σύντομα εκλογές!

Εδώ συμπίπτει και ο κ. Σαμαράς! Για διαφορετικούς, όμως, λόγους! Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι όσο αργότερα έρθει στην εξουσία, τόσο χειρότερη και ενδεχομένως μη αναστρέψιμη θα είναι η κατάσταση της οικονομία! Αρα και αυτός θέλει σύντομα εκλογές, άσχετα αν δεν το λέει δημοσίως! Γιατί; Μα για να μην τις χρεωθεί επειδή ο κόσμος δεν ζητάει ακόμα εκλογές! Και εδώ επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: ο κόσμος δεν ζητάει εκλογές επειδή δεν έχει πειστεί ότι υπάρχει καλύτερη εναλλακτική πρόταση!

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Με τι κριτήρια θα αποφασίσει ο κ. Παπανδρέου τις εκλογές; Με ένα και μοναδικό: την προσωπική του διάσωση!

Ό κ. Παπανδρέου έχει ένα ανυπέρβλητο μειονέκτημα. Εδώ που οδήγησε τα πράγματα, θα επενδύει στο φόβο.

Ο κ. Σαμαράς στην ελπίδα.

Και η ελπίδα πάντα επικρατεί του φόβου.
antinews
Συνεχίζεται

Στον Μαρινάκη το μισό «Καραϊσκάκη»!


Το 50% της Καραϊσκάκης Α.Ε. θα αποκτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι κοντά σε συμφωνία με τον Σωκράτη Κόκκαλη, στον οποίο και ανήκει το ποσοστό.

Αρχικά, ο ... ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε απευθυνθεί στον Αντώνη Ρογκόπουλο, ο οποίος έχει το υπόλοιπο 50%, που είχε αγοράσει από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Όπως φαίνεται, σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία των δύο πλευρών.
zougla.gr
Συνεχίζεται

Γιατί όχι στην Εκάλη η στο Λαγονήσι;

kourdistoportokali
Στην φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της Κερατέας Αττικής, πρόκειται να εγκατασταθεί ένας από τους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους (ΧΥΤΑ) στην Ελλάδα.

Η ίδια η ιδέα του “υγιεινού” ΧΥΤΑ, είναι επιστημονικά αμφίβολη, όχι όμως και η διαπλοκή γύρω από αυτήν.

Οι κάτοικοι, δίνουν δίκαιο αγώνα, εδώ και χρόνια νομικά και εδώ και μήνες σε διαρκείς διαδηλώσεις, συγκρούσεις και οδοφράγματα, τα οποία... στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία.

Το βιντεάκι και το blog παρουσιάζουν λίγη μόνο από την πρωτοφανή βία η οποία εξαπολύθηκε σήμερα από την αστυνομία στην Κερατέα, για να ανοίξει το μπλόκο στην εθνική οδό, το οποίο έστησαν οι απεγνωσμένοι αλλά και αποφασισμένοι πολίτες.

Την αστυνομία στηρίζει σύσσωμη η κυβέρνηση, η οποία δια των υπουργών της έχουν μιλήσει με χυδαιότητα για τους κινητοποιούμενους κατοίκους.

Αναμένονται πάρα πολύ σκληρά επεισόδια απόψε το βράδυ.

Ίσως, είναι η πιο δύσκολη ως τώρα νύχτα του “πολέμου”.

Στην Κερατέα δεν διακυβεύεται ένας ΧΥΤΑ.

Οι πολίτες της Κερατέας, είναι παράδειγμα αξιοπρέπειας για ολόκληρη την κοινωνία μας, που έσκυψε πολλές φορές.

Είναι επίσης παράδειγμα αξιοπρέπειας απέναντι στη “νομότυπη” τακτική, να επιλέγονται μόνο φτωχές περιοχές για τους ΧΥΤΑ, μόνο φτωχές ομάδες για περικοπές, μόνο φτωχοί πολίτες για δυσανάλογους φόρους.

Μια κυρία, το λέει καθαρά στο βίντεάκι: ”Από εδώ, να πάει παντού”.

http://www.youtube.com/watch?v=g3Q_ACeUuC4

Στο 06:27 η δημοσιογράφος το λέει καθαρά: ‘Πρωτοφανής η αστυνομική βία”.

Επίσης:

http://attikanea.blogspot.com/ .

Υπάρχει ένα συμβολικό ερώτημα: Γιατί όχι στην Εκάλη ή στο Λαγονήσι ο ΧΥΤΑ;

Δεν είναι ρητορικό.

Πιθανότατα, η ίδια η ιδέα του ΧΥΤΑ, είναι αντιεπιστημονική και παρωχημένη.

Οι λαμογιές όμως και το σύστημα των ΧΥΤΑ (εταιρείες μεγαλοκαρχαριών, εκμετάλλευση κλπ) τρέφει τα “κατάλληλα πολιτικά πρόσωπα”.

Επίσης, όπως παντού αλλού στη χώρα, υπάρχουν οι “αξιόλογοι” πολίτες πρώτης ταχύτητας που “πρέπει” να ζουν καλά, και οι “υπάνθρωποι”, “χωριάτες”, οι παρίες που είναι “αναλώσιμοι”.

Γιατί άλλωστε, όλες οι υποδομές στην Εκάλη ή στο Ψυχικό είναι άλλες από αυτές στο Πέραμα…: τα σχολεία (αν και δεν ενδιαφέρονται για τα δημόσια…), τα πάρκα, τα πάντα.

Και εάν κανείς αντιτάξει πως οι ΧΥΤΑ πρέπει να γίνονται εκτός Αθηνών, γιατί δεν τον κάνουν σε καμμία ακατοίκητη περιοχή με “φιλέτα” αλλά σε κατοικημένη ζώνη;

Είναι ψέμμα πως οι “κατώτερες” τάξεις, θεωρούνται “από τη φύση τους δυνατές και μαθημένες να ζουν ανάλογα”.

“Θα αντέξουν (δηλ. θα υπομείνουν) όπως πάντα”)

(Οπότε, δεν πειράζει ένας ΧΥΤΑ με σκουπίδια για εκατοντάδες χιλιάδες δίπλα στο σπίτι τους).

Ξέρουμε άλλωστε με πόση αξιοπιστία τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας στην Ελλάδα, από τους ίδιους μεγαλεργολάβους που θα χτίσουν τον ΧΥΤΑ.

Μήπως δεν είναι απλά διότι δεν συμφέρει ο ΧΥΤΑ να γίνει αλλού,σε ακατοίκητη ζώνη, ούτε διότι “δεν υπάρχουν” οι κάτοικοι για το σύστημα εξουσίας -πλούτου;

Μήπως, στο βάθος, υπάρχει η ανάγκη επιβεβαίωσης της δύναμης του συστήματος, πάνω στους αδύναμους;

Ένα διεφθαρμένο σύστημα, έχει ανάγκη από διαρκή επιβεβαίωση και υποταγή των πολιτών του.

Υπάρχουν τόσες μελέτες και ιστορικές αποδείξεις για αυτό, που δεν χρειάζεται καν να τις παραθέσω.

Είναι όμως ανάγκη, η Κερατέα να γίνει οδηγός της ανυπακοής στην αδικία ή στη “νομότυπη” διάκριση.

Για αυτό, είμαστε όλοι πολίτες της Κερατέας.

Γιώργος Θωμαϊδης
Συνεχίζεται

Η ροζ πόρσε της Τζούλιας πάρκαρε στη Βουλή !


Αρα δεν έχουν άδικο όσοι φωνάζουν να καεί καεί ..το μπ...η Βουλή ! Μια χαρά είναι το ροζάκι της πόρσε της πορνοστάρ! Αντε με το... καλό γυρίσματα της νέας τσόντας της στο χώρο ! Δείτε θέμα:

"Εμβρόντητοι έμειναν οι υπάλληλοι της Βουλής όταν είδαν μπροστά τους χθες το πρωί... μία ροζ Πόρσε να παρκάρει έξω από το κτίριο του γυμναστηρίου της Βουλής στην οδό Μητροπόλεως, πόσο μάλλον όταν βγήκε η Τζούλια Αλεξανδράτου από το αυτοκίνητο και μάλιστα συνοδευόμενη.

Πριν προλάβουν να την ενημερώσουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο απαγορεύεται η στάθμευση, εκείνη είχε ήδη απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα -ώσπου να τελειώσει τις δουλειές της και να επιστρέψει- οι περαστικοί να αναρωτιούνται ποιος βουλευτής μπορεί να μετακινείται με ροζ Πόρσε…
papatzides
Συνεχίζεται