Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Στο υπουργείο Μεταφορών οι ιδιοκτήτες ταξί - Έκλεισε η εθνική Πατρών-Κορίνθου


Κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, οι ... ιδιοκτήτες ταξί συρρέουν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως αποφάσισαν μεταξύ αλλων κατά τη διάρκεια συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους. Σημειώνεται ότι στο σημείο, στην είσοδο του υπουργείου έχουν παραταχθεί τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου, έχουν αποκλείσει ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, το Αίγιο και την Αιτωλοακαρνανία. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο - Αντίρριο με τα φέρι μποτ. Όσον αφορά τη διάρκεια των αποκλεισμών, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ανακοινώσει, ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται επί τόπου.

Πεζή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το Δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου. Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές θα κατευθυνθούν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της οδού Τσιμισκή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Καρατάκης. Στην πορεία συμμετέχουν περί τα 500 άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει τα σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, «διαδηλώνοντας ειρηνικά και χωρίς να ταλαιπωρούν τους εκδρομείς», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Αντώνης Παπαθανασίου.

Σημειώνεται ότι αποκλεισμένο κρατούν από το πρωί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης» ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί από ολοκλήρη την Κρήτη. Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν αποκλείσει τους δρόμους Ικάρου, Σενετάκη και Καρτερού, που οδηγούν στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα ντόπιοι και ξένοι ταξιδιώτες να υφίστανται τέραστια ταλαιπωρία. Παράλληλα, υπό κατάληψη παραμένει η Περιφέρεια Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: