Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Στάχτη 45.000 στρέμματα από τη φωτιά στον Έβρο


Περισσότερα από 45.000 στρέμματα έχει κάνει στάχτη η καταστροφική φωτιά στον Έβρο, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη ημέρα. Ωστόσο η κατάσταση σήμερα χαρακτηρίζεται ως... «ελεγχόμενη». Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 111 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση ο περιφερειάρχης Έβρου Αρης Γιαννακίδης δήλωσε ότι η ημέρα δείχνει να είναι καλύτερη όσον αφορά τις επιχειρήσεις των επίγειων και των εναέριων μέσων.

Στον Έβρο επιχειρούν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 αεροπλάνα (εκ των οποίων, τα 2 γαλλικά και τα 2 ισπανικά) και δύο ελικόπτερα.

Δεκάδες, πάντως, είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σε διάφορα σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στους νομούς Έβρου, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, στο δυτικό τμήμα της Λακωνίας, στις Κυκλάδες, τις Βόρειες Σποράδες, τη Λήμνο και τη Θάσο.

«Προς το παρόν δίνουμε τη μάχη κυρίως στον Έβρο, στο Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία, στη Ζάκυνθο και βεβαίως στην Αρκαδία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, λίγο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη παραμένουν τα μέτωπα στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στην Πάπαρι Αρκαδίας, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας και στο Κυλιόμενο Ζακύνθου.

Στη Ζάκυνθο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Μεγαλύτερη είναι η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος που έχει αναπτυχθεί στη Ναύπακτο: 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στην Αρκαδία επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, στο Μαλανδρίνο έχει αναπτυχθεί δύναμη 50 πυροσβεστών με 21 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: