Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Με σκεπτισκισμό υποδέχθηκε ο γαλλικός τύπος την απαλλαγή του Στρος Καν



Με εκτενή άρθρα αλλά και μια δόση σκεπτικισμού αντιμετώπισε μεγάλη μερίδα του γαλλικού τύπου την είδηση για την απαλλαγή του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ και Γάλλου πολιτικού Ντομινίκ Στρος Καν από τις κατηγορίες για... σεξουαλική επίθεση, που του απήγγειλε αμερικανικό δικαστήριο, στα μέσα Μαΐου. «Ελεύθερος», «Το τέλος του εφιάλτη», «Ανακούφιση για τον Ντομινίκ Στρος-Καν» «Σεξ, ψέματα και απαλλαγή» και «Αλήθειες», είναι οι τίτλοι κάποιων από τα σημερινά γαλλικά πρωτοσέλιδα.

Έμφαση στις ενδεχόμενες αναταράξεις στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα μπορούσε να προκαλέσει μια πιθανή επιστροφή του Στρος Καν, δίνει στο δημοσίευμά της η Φρανς Σουάρ, με τίτλο "Σεξ, ψέματα και απαλλαγή".

Η Λιμπερασιόν, τιτλοφορώντας το σχόλιό της "Αλήθειες", επισημαίνει ότι "δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια" του τι συνέβη στη σουίτα 2806 του Σοφιτέλ, από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει δίκη και γράφει ότι παρά την απαλλαγή του Στρος Καν στις ΗΠΑ, στη Γαλλία έχει "τρία βαρίδια που σέρνει".

Όπως αναφέρει το άρθρο πρόκειται για την υπόθεση της νεαρής γαλλίδας Τριστάν Μπανόν, που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού, μια άλλη υπόθεση με την κατηγορία δωροδοκίας μάρτυρος από την πόλη Σαρσέλ όπου υπήρξε δήμαρχος και την προσφυγή της καμαριέρας στο πολιτικό δικαστήριο του Μπρονξ, με στόχο την εξασφάλιση ηθικής αποζημίωσης.

"Η περίπτωση DSK", λέει ο αρθρογράφος της Λιμπερασιόν, "μας επέτρεψε να ρίξουμε περισσότερο φως και να φέρουμε στην επιφάνεια την έως τώρα καλυμμένη αλήθεια, γύρω από την πραγματικότητα που ισχύει στο πολιτικό περιβάλλον και την ασυμμετρία των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα και τον συχνά σεξουαλικό χαρακτήρα".

"Καθαρός ο DSK βιάζεται να επιστρέψει στη Γαλλία", υπογραμμίζει η Φιγκαρό.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: