Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

“Γαργάρα” το που δόθηκαν τα μυστικά κονδύλια


O κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις «φρέσκιες» ιδέες του, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή την κατάργηση της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, το κατά κόσμο briefing. Αντ’ αυτού θα γίνεται άτυπη ενημέρωση Δευτέρα Τετάρτη και... Πέμπτη χωρίς κάμερες…(προς το παρόν)

«Το briefing τελείωσε, δεν το καταλάβατε ακόμη;» είχε προαναγγείλει από τις 4 του μήνα έξω από τη Βουλή στους έκπληκτους δημοσιογράφους ο κ. Μόσιαλος…

Άλλωστε ότι λέει η κυβέρνηση το κάνει πράξη έτσι;

Και το βήμα του διαλόγου, με τους δημοσιογράφους; Δηλαδή με την κοινή γνώμη; Δηλαδή με το λαό;

Πάει περίπατο, όπως και άλλα πολλά. Αλλά πέραν αυτού, θα πρέπει πλέον οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κινείται με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Δεν θα αναλωθώ για το τι θα έκαναν οι γνωστοί σοσιαλοτραφείς δημοσιογράφοι, αυτοαποκαλούμενοι και προοδευτικοί και δημοκρατικοί κλπ…αν κάτι τέτοιο έκανε η Νέα Δημοκρατία, διότι είναι πλέον κατανοητό ακόμα και στον πολίτη που δεν διαθέτει…τηλεόραση.

Επίσης μου έκανε εντύπωση πως ο κ. Μόσιαλος ανακοίνωσε και την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων της Γεν. Γραμματείας Τύπου. Είπε μάλιστα ότι από την παρούσα κυβέρνηση δεν έγινε καμία χρήση και τα χρήματα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Δηλαδή, αφού τα χειριζόταν το Υπουργείο θα ξέρει και σε ποιους τα έδιναν. Δεν θα πρέπει να μάθουμε;

(Δεν απευθύνομαι στην ΕΣΗΕΑ διότι τώρα μιλάω σοβαρά)

Γαργάρα το που δόθηκαν τα μυστικά κονδύλια…

Αργότερα, ο κ. Μόσιαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τους αποδέκτες των απορρήτων κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε τα εξής:

“Δυστυχώς, αν και θα επιθυμούσαμε την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, βασική παράμετρος της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε τη χρήση των απορρήτων κονδυλίων ήταν η μη ύπαρξη εγγράφων και η καταστροφή κάθε στοιχείου αναφορικά με τη διακίνησή τους”.

Για γκάφα κάνουν λόγο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: