Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μνημόνια σε ΔΟΛ και Πήγασο


Η δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας στον ΔΟΛ και στον Πήγασο «υποχρεώνει» και τους δύο ομίλους να προχωρήσουν σε συμπίεση και περικοπή του κόστους λειτουργίας, συγχώνευση τμημάτων και εταιρειών καθώς και... πώληση ή διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων τους.
Αυτά αναφέρονται σε χρηματιστηριακές ανακοινώσεις από τη Μιχαλακοπούλου και τη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.
«Η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής μείωσης των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο των διαφημιστικών όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, αφενός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων, αφετέρου δε λαμβάνει μέτρα για τη..δραστική περικοπή του κόστους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του ΔΟΛ.
Από την πλευρά του η Πήγασος Εκδοτική για τους ίδιους λόγους, όπως αναφέρεται, «επικεντρώνεται στη συμπίεση του κόστους λειτουργίας των εταιρειών καθώς και στην αναθεώρηση της πιστοδοτικής και πιστοληπτικής πολιτικής».
Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές και του ΔΟΛ και του Πήγασου έχουν υπαχθεί, από τις αρχές Απριλίου, στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς την ενοποιημένη καθαρή θέση της 31/12/2010.
Πηγή: zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: