Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σπαζοκεφαλιά για τον Σαμαρά οι Καραμανλικοί


Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς πονοκέφαλους του Αντώνη Σαμαρά ενόψει του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών.
Με μικρές εξαιρέσεις, η... σύνθεση της σημερινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά χαίρει της εκτιμήσεως του αρχηγού του κόμματος. Άλλωστε πρόκειται για βουλευτές που εξελέγησαν την περίοδο που αρχηγός του κόμματος ήταν ο Κώστας Καραμανλής και οι πιο πολλοί από αυτούς, δεν γνώριζαν καν προσωπικά τον σημερινό ηγέτη τους.
Το θέμα που αντιμετωπίζει ο Α. Σαμαράς είναι πως με βάση το Καταστατικό του κόμματος αλλά και για να διατηρήσει την εσωκομματική ηρεμία είναι υποχρεωμένος να τους συμπεριλάβει όλους στις λίστες που θα καταρτίσει για τις επόμενες εκλογές...

Ένα δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεδομένη θεωρούν την υποψηφιότητα τους και οι πολιτευτές των προηγούμενων εκλογών πολλοί από τους οποίους μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη άτυπη προεκλογική εκστρατεία.
Το ζήτημα της ανυπαρξίας σοβαρών στελεχών με καλή εικόνα προ τα έξω έχει γίνει από τα πλέον σημαντικά για τον Α. Σαμαρά αφού μέσα στον ενάμιση χρόνο της ηγεσίας του οι μόνοι που έχουν αναδειχθεί ως τηλεοπτικά πρόσωπα στα «παράθυρα» των ειδήσεων και των εκπομπών είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης , ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Νότης Μηταράκης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας. . Όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα με τον έναν η με τον άλλο τρόπο συνδέονται άμεσα με το κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας το οποίο είναι πολύ πρόσφατο.
Ευθύνη γι αυτό έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος στο διάστημα που πέρασε προκειμένου να διατηρήσει την εσωκομματική ενότητα έχρισε τομεάρχες μια σειρά από στελέχη που έχουν άμεσα συνδεθεί με την περίοδο Καραμανλή (Βλάχος, Τζίμας, Γιακουμάτος, Σπηλιωτόπουλος, Δένδιας, Νάκος, Ταλιαδούρος, Βαρβιτσιώτης κα.)
Ο έντονος προβληματισμός του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του δεν έχει να κάνει όμως μόνο με τη δημόσια εικόνα του κόμματος μέχρι τις εκλογές αλλά και με την σύνθεση της κυβέρνησης που θα χρειαστεί να σχηματίσει αν καταφέρει να κερδίσει αυτοδύναμα την εκλογική αναμέτρηση, όπως τουλάχιστον θεωρούν στην Συγγρού.

anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: