Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εγγυήσεις: ο Βενιζέλος τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα


Ρωτούσαμε την Παρασκευή αν πρόκειται για γκάφα ή για έγκλημα οι εγγυήσεις προς τη Φινλανδία. Όλοι επίσης κατάλαβαν στην συνέχεια πως αν η κυβέρνηση ανοίξει θέμα διαπραγματεύσεων με κάθε χώρα που μας δίνει δάνειο τότε όλες θα ζητήσουν εγγυήσεις.

Μετά λοιπόν τους Φιλανδούς και οι... Ολλανδοί ζητούν επίσημα εγγυήσεις για την παροχή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα και η κυβέρνηση τώρα τρέχει και δε φτάνει.

Παρά το γεγονός ότι οι διακρατικές συμφωνίες τελούν υπό τον έλεγχο της Κομισιόν εντούτοις το ότι η Αθήνα άνοιξε το θέμα αυτό και τώρα πλακώσανε κι όλοι οι άλλοι, επιβεβαιώνει όλους όσοι έλεγαν ότι είναι εγκληματικό να κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις και συμφωνίες. Δεν είναι δηλαδή δυνατόν να ζητάς 1 δις δάνειο και να πρέπει να βρεις εσύ που δανείζεσαι ένα ίδιο ποσό για να το καταθέσεις ως εγγύηση.

Όμως, επειδή οι Ευρωπαίοι μας θεωρούν αναξιόπιστους και αδύναμους να πληρώσουμε τα χρέη μας ζητούν εγγυήσεις.

Κι αφού κατάλαβε ο φωστήρας επί των οικονομικών κ. Βενιζέλος τη μεγαλειώδη του γκάφα τώρα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Έστειλε λοιπόν επιστολή προς τον Πρόεδρο Jean Claude Juncker, τα μέλη του Eurogroup-Υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τον αρμόδιο Επίτροπο Olli Rehn και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Jean Claude Trichet με την οποία ζητά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ζητά να βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα των εγγυήσεων τονίζοντας:
«Οι αποφάσεις δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη και την Ευρωζώνη συνολικά».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι ” η Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που επέτρεψαν να ληφθούν οι ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής μέσα στην Ευρωζώνη που πρέπει να παρακολουθεί 17 διαφορετικούς εσωτερικούς πολιτικούς κύκλους, έχει επιδείξει την μέγιστη δυνατή καλοπιστία και ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.”
” Τεχνικές λύσεις είναι εύκολο να βρεθούν“, αναφέρει ο κ Βενιζέλος,” υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Το ζήτημα όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να στέλνονται πάντοτε καθαρά και θετικά μηνύματα τόσο προς τις διεθνείς αγορές όσο και προς τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες”, καταλήγει.

Πολύ αργά για δάκρυα όμως κ. Βενιζέλε. Αφού μας κάνουν με τα κρεμμυδάκια Ολλανδοί, Φιλανδοί, Αυστριακοί και όσοι άλλοι διαμαρτύρονται με την ανοχή της Γερμανίας, εμείς στέλνουμε επιστολές. Και ποιος μας ακούει;

Με την 21η Ιουλίου να είναι… ημιθανής και τη Γερμανία να παραμένει άτεγκτη, το πιο πιθανό είναι να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε χωρίς να μας δώσουν τα διακρατικά δάνεια, μέχρι να συσταθεί ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: