Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Γράμμα από την Αθήνα



pitsirikos.net
Αγαπημένε Πιτσιρίκο, επειδή λείπεις και πιθανόν να μην έμαθες τι έγινε χθες στην πλατεία, σου παραθέτω μια μικρή περιγραφή όπως την κατέγραψα μόλις γύρισα χθες από την πλατεία…

«Η πλατεία έχει γίνει για τη νέα παρέα το σημείο συνάντησης, όχι μόνο για ... διαμαρτυρία αλλά και για ένα καφεδάκι με καλούς φίλους. Μετά τη χθεσινοβραδινή παρέμβαση των ΜΑΤ, της αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων που άδειασε την πλατεία – δεν θα μπω καν στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω υπέρ ή κατά της απόφασης – αποφασίσαμε με την παρέα να πάμε το απόγευμα, τόσο για να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι είμαστε αποφασισμένοι για την συνέχεια όσο και για το καφεδάκι που ανέφερα πιο πάνω.

Η πλατεία είχε αρχίσει να γεμίζει με κόσμο γύρω στις 20:00. Οχι μόνο αγανακτισμένους αλλά και τουρίστες, περαστικούς, ταξιδιώτες, οικογένειες, όταν τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία και ένα μέρος τους κατέβηκε τα σκαλιά από την Οθωνος και παρατάχτηκε απέναντι από τον κόσμο που παρίστατο αλλά δεν ήταν συσπειρωμένος. Η προκλητική παρουσία τους όμως ήταν αρκετή για να τους συσπειρώσει όλους και να αρχίσουν συνθήματα κατά των ΜΑΤ. Προκλητικότατα, τοποθέτησαν σε θέση μάχης τις ασπίδες τους και προσπάθησαν να σπρώξουν τον κόσμο στο κέντρο της πλατείας – το οποίο υπενθυμίζω ήταν περικυκλωμένο από ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές όμως δεν φοβήθηκαν και ειρηνικά ανάγκασαν τα ΜΑΤ να οπισθοχωρήσουν και μετά από λίγη ώρα, πολλά συνθήματα και λίγους τραμπουκισμούς, να αποχωρήσουν από την πλατεία.

Φυσικά δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω ότι ο κόσμος έδιωξε τα ΜΑΤ. Είναι σαφές πια ότι δεν ζούμε σε δημοκρατία και ότι σε λίγο καιρό θα απαγορεύονται οι πλέον των 3 ατόμων συναθροίσεις. Σήμερα, μας έδειξαν με τον πλέον προφανή τρόπο ότι είναι αποφασισμένοι να διαλύσουν τον Σεπτέμβρη όποια προσπάθεια αντίδρασης, αγανάκτησης και διαμαρτυρίας. Σήμερα, τα ΜΑΤ κατέβηκαν για να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Μένει να αποφασίσουμε αν θα αφήσουμε την δύναμη στα χέρια τους ή αν θα την πάρουμε στα δικά μας. Πόσο αποφασισμένοι είμαστε άραγε;»

(Ευχαριστώ τη φίλη αναγνώστρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: