Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Λαδωνόταν» από το φαγητό των αστέγων στο Κέντρο Αστέγων του Δ. Αθηναίων


Τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων συνέλαβε χθες η αστυνομία κατηγορώντας τον για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Παράλληλα για την... ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ένας 43χρονος συνεργάτης του (αμφότεροι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου).

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία του γενικού διευθυντή της εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων η οποία προμήθευε εδώ και 4 χρόνια το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου. Ο 45χρονος γενικός διευθυντής κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ότι ο διευθυντής του Κέντρου Αστέγων του ζήτησε 10.000 ευρώ, ώστε αφενός να εξοφληθούν οι οφειλές του Δήμου προς την εταιρεία και αφετέρου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και ο 43χρονος συνεργάτης του, απαίτησαν πριν από μερικές ημέρες από τον ίδιο ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ) του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν ενέδωσε τότε. Ο γεν. διευθυντής πρόσθεσε ότι και πριν από λίγους μήνες είχε δώσει στον διευθυντή του Κέντρου Αστέγων 7.000 ευρώ.

Την Πέμπτη κλείσθηκε τηλεφωνικά ραντεβού υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο προμηθευτής συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο σημείο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Τότε, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: