Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σύνταγμα: Έδιωξαν τους Αγανακτισμένους - "Κατασκήνωσε" η Αστυνομία


Τα πράγματα των "Αγανακτισμένων" που διαμαρτύρονταν με αυτόν τον τρόπο κατά της τρόικας και της λιτότητας εδώ και δύο μήνες, φορτώθηκαν σε 25 φορτηγά, ενώ από το πρωί έγινε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού από... τα συνεργεία του δήμου, προς αποκατάσταση της πλατείας.

Στην επιχείρηση που έγινε στις τέσσσερις τα ξημερώματα από έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, παρουσία και εισαγγελέα έγιναν και οκτώ συλλήψεις για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο Γάλλους, έναν Γερμανό και έναν Ρουμάνο.

Η επιχείρηση προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των "Αγανακτισμένων" και μία πολιτική αντίδραση αυτή των Οικολόγων, οι οποίοι με ανακοίνωση κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση "χρησιμοποιώντας για πολιτική δίωξη το νόμο κατά της ελεύθερης κατασκήνωσης, μας γυρνά στις δεκαετίες μετά τον Εμφύλιο, όταν ο νόμος 4.000 περί τεντυμποϊσμού ήταν σε μόνιμη χρήση εναντίον κάθε διαδηλωτή".

Της επιχείρησης είχε προηγηθεί εντολή της εισαγγελέως πρωτοδικών Ελ. Ράικου, σύμφωνα με την οποιά οι κατασκηνωτές στο Σύνταγμα αντιμετώπιζαν ακόμη και σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτόφωρου. Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκαταστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο.

Είχε προηγηθεί επίσης η παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που δήλωσε σε συνέντευξη του πως οι ''κατασκηνωτές'' δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές και πως η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας εκφυλιστικό φαινόμενο τις σκηνές.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: