Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αδιέξοδο! Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών ταξί


Η απεργία των ταξί συνεχίζεται αφού δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα στην συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον Γιάννη Ραγκούση.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη... συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, αν και ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε.

Ετσι δεν αποκλειεται και σήμερα να έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αφού σε όλη την Ελλάδα τα ταξί περίμεναν με αναμμένες τις μηχανές το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Το υπουργείο μετα την συνάντηση ανακοίνωσε οτι: "Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά".
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑΞΙ

Nωρίτερα ο κ. Ραγκούσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος ζήτησε από τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν άμεσα την απεργία τους.
Εμείς είμαστε με την πλευρά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης και εκτίμησε ότι η απεργία των ταξί πρέπει να σταματήσει αύριο, προαναγγέλλοντας ότι ο υπουργός θα καταθέσει στην ομοσπονδία των ταξί συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαλόγου.

Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για τον τουρισμό, εκτίμησε και ανακοίνωσε ότι πολλές εταιρείες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες θα επανεξετάσουν τον προορισμό τους για την Ελλάδα, ενώ θα επηρεαστούν και οι πτήσεις τσάρτερ.
Αποστάσεις από τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και αλλού, από ιδιοκτήτες ταξί, πήρε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας την Πέμπτη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ απέδωσε τα έκτροπα σε μεμονωμένες ενέργειες αγανακτισμένων ιδιοκτητών που χάνουν τις άδειές τους και ενεργούν αυτόνομα χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία. Καταδίκασε απερίφραστα τις έκνομες αυτές ενέργειες και τόνισε ότι η μειοψηφία αυτή δεν εκφράζει το σύνολο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Την ίδια ώρα, στο χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 27-07-2011 έχουν σχηματισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, ογδόντα δύο (82) δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα. Από τις δικογραφίες αυτές, οι τριάντα πέντε (35) έχουν υποβληθεί στον Εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.


Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: