Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ζητούν θανατική καταδίκη για τον μακελάρη


Ενώπιον του δικαστή οδηγείται σήμερα ο 32χρονος μακελάρης που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία σκοτώνοντας 93 ανθρώπου ενώ άλλοι 97 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ... δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει την παράταση της κράτησης του δράστη, έως ότου γίνει η δίκη τις για τις ανθρωποκτονίες που ο ίδιος ομολόγησε ότι τέλεσε. Ωστόσο, η κοινή γνώμη της Νορβηγίας ζητούν την θανατική καταδίκη του με την επαναφορά της θανατικής ποινής για το κακό που προκάλεσε στη χώρα τους.


Πριν παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, θα εξεταστεί από ψυχολόγο. Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με το δικηγόρο του, παραμένει ατάραχος, πιστεύοντας μάλιστα ότι δεν έχει κάνει τίποτα το μεμπτό!

Το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές είναι αν ο στυγερός δολοφόνος έδρασε μόνος, όπως ισχυρίζεται, ή είχε και συνεργούς, καθώς και αν η ιδεολογία που προβάλλει, βρίσκει και άλλους υποστηρικτές. Μάλιστα, αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες βρίσκουν κοινές αναφορές με κινήματα που τελευταία κερδίζουν σημαντικό έδαφος στην Ευρώπη, κυρίως στη Βρετανία και τη Σκανδιναβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: