Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Λάδι ο Άκης για την παθητική δωροδοκία...


Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος τάχθηκε, υπέρ των απόψεων του ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ο ανακριτής στην εισήγησή του, υποστήριξε ότι ... έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη.

Ο κ. Μαύρος ασπάστηκε και την άποψη του κ. Λαμπρόπουλου, ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο, δεν μπορεί να εκδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά από τα Τακτικά Δικαστήρια.

Ειδικότερα, ο κ. Μαύρος σε πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι πρέπει να αρθεί η διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ του κ. Λαμπρόπουλου και της Βουλής υπέρ του ανακριτή.

Υπογραμμίζει ότι ως προς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς έχουν παρέλθει δύο και πλέον κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής χωρίς να κινηθεί καμιά διαδικασία σε βάρος του.

Αναφορικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ο κ. Μαύρος τονίζει ότι για το αδίκημα αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος πρέπει να δικαστεί από τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση τής απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Μετά από ψηφοφορία στη Βουλή, ο πρώην υπουργός παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και κάνει λόγο για σαθρό κατηγορητήριο που θα καταπέσει.

Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο θα συνέλθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να αποφανθεί οριστικά με βούλευμα.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: